Martin Luther King


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 25/feb/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aviat farà 50 anys de l'assassinat de Martin Luther King. Nascut al 1929, va ser un gran creient, pastor baptista, orador rigorós i líric alhora que va liderar el moviment de reivindicació pacífica dels drets civils dels afroamericans dels Estats Units. Per la seva resistència no violenta a la discriminació racial, va rebre el premi Nobel de la Pau als 35 anys (el més jove dels guardonats) a l'any 1964.

Quatre anys més tard, aquest activista que comptava amb milers de seguidors i poderosos enemics, va ser víctima de la bala d'un franctirador, a Memphis. Era el 4 d'abril de 1968.

La seva exemplar personalitat es va forjar en unes circumstàncies molt diferents de les ara ens toca viure aquí. Però el seu compromís - posat a prova per lúcids pressentiments - i la seva ferma esperança sacsegen tota mediocritat. Per exemple, cinc anys abans del seu assassinat deia: 'Jo he somniat que els meus quatre fills petits viuran un dia en una nació on no seran jutjats pel color de la seva pell sinó pel contingut de la seva personalitat. Amb aquesta fe serem capaços de modelar de la muntanya de la desesperació una pedra d'esperança. Amb aquesta fe podrem transformar les discòrdies de la nostra nació en una bella simfonia fraterna'.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.