Fem una vaga de cura


  • Comparteix:

susanna.pellicer

Susanna Pellicer


Publicat: el 12/feb/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Em sembla interessant el caire que se li vol donar aquest any al 8 de març, dia de la dona treballadora. Per primera vegada (que jo sàpiga) se celebrarà una vaga feminista. Es proposa fer una vaga laboral per denunciar les desigualtats i la imperdonable bretxa salarial. La novetat és que inclourà també una vaga de cures.

De cures? Sí: aquell dia les dones que la secundin deixaran d'ocupar-se de les cures i de la criança dels seus familiars o entorn més pròxims. Les dades (i l'observació de la realitat!) demostren que en el dia a dia som les que més cuinem, escombrem, rentem, acompanyem, escoltem, cuidem, etc., i a més treballem... i a sobre cobrem menys.

Després del 'No nos metamos en líos' de M. Rajoy quan li van preguntar sobre la bretxa salarial el tema està candent. Crec que és una bona manera de demostrar que estem fartes no tant de fer el nostre treball de cuidadores, sinó que no se li doni valor, com si fos una tasca que ens correspon només pel fet de ser dones. Ahir veia a la tele una dona preparant un cartell per a aquesta vaga que deia: 'On estan les nostres vacances i la nostra jubilació com a cuidadores?'. A veure com ens va!

SUSANNA PELLICER és tinenta d’alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Progrés Social i Habitatge



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.