Sí, són ells


  • Comparteix:

oriol.cistero

Oriol Cisteró


Publicat: el 15/feb/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa 30 anys, als anys vuitanta, si eres independentista sabies que exposar i defensar les teves idees t'exposava a ser detingut i maltractat a les dependències policials de Via Laietana de Barcelona. Fa 25 anys, als noranta, vam constatar que per ser independentista et podien, fàcilment, dur cap a Madrid, torturar-te i jutjar-te a l'Audiència Nacional.

Fa 15 anys, alguns vàrem creure que podríem fer un nou Estatut, que es podria avançar en un millor autogovern dins de l'Estat espanyol, que la democràcia espanyola ja era madura i la ciutadania de Catalunya mereixia un pas més.

Fa vuit anys, molts, moltíssims catalans vam constatar que la sobirania no residia en el nostre vot, en veure retallat, pel Tribunal Constitucional, l'Estatut aprovat en referèndum. Es va pensar que si fóssim majoria la cosa seria diferent. Que Espanya no es podia permetre que..., que Europa no permetria...
I va començar la llarga marxa: el Procés!

Fa quatre mesos, l'1 d'Octubre, la majoria del poble de Catalunya descobrí que allà, als aparells i les clavegueres de l'Estat, hi ha els mateixos: els mateixos que fa 30 anys, els mateixos que fa 25 anys,
i el somni democràtic es va acabar.

Perquè són ells! Els mateixos que aplaudien al seu caudillo a la Plaza de Oriente i que anys més tard assassinaven a Atocha i torturaven a Intxaurrondo. Són ells, que venien 'A POR ELLOS!' Fa 135 dies, des del 3 d'octubre a la nit, hem tornat a la 'unidad de poder y coordinación de funciones' i el Rei, regna.

En Tarradellas és a l'exili i en Companys a la presó.

Qui, avui, digui que sap què s'ha de fer per materialitzar la República, menteix. No ho sap ningú i fins que no desbrossem un nou camí, cal fer treball polític, recuperar les institucions i seguir!

Seguim, seguirem, som molts i volem ser més!

ORIOL CISTERÓ és president d'ERC Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.