8 de març, ens sobren els motius


  • Comparteix:

roser.casamitjana

Roser Casamitjana


Publicat: el 16/feb/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquest any es convoca per segona vegada la vaga global de dones de treball productiu i reproductiu el 8 de març. Aquesta vaga va més enllà del que es considera una aturada laboral perquè es vol visibilitzar tots els treballs i els espais de totes les esferes de la vida: cura, consum i vida associativa, formació, treball assalariat i domèstic.

Estem convençudes que tenim tots els motius del món per fer-la:

- Volem ser la meitat de la població activa i volem eliminar la bretxa salarial entre homes i dones.
- Volem tenir les mateixes oportunitats laborals que els homes.
- No volem ser protagonistes de la precarietat laboral (la gran majoria de contractes laborals parcials són per a les dones)
- No volem ser víctimes de la violència masclista i no volem patir victimitzacions secundàries per part de les institucions i del sistema judicial.
- No volem publicitat sexista als mitjans de comunicació, ni volem que els mitjans de comunicació qüestionin les dones víctimes de violència masclista.
- Volem acabar amb la cossificació de les dones. Transformar el cos de la dona en un objecte és violència, mina l’autoestima de les dones i reafirma el masclisme.
- Volem coeducació a les escoles i volem que les nenes tinguin referents igual que els tenen els nens per voler ser científiques, escriptores, astronautes o el que vulguin somniar que seran de grans.
- Volem una societat que tingui un respecte màxim als serveis públics socials i que aquest no sigui el primer que es retalli quan no hi ha diners. Quan aquests serveis socials no els cobreix l'Estat, recau en les dones.
- No volem una societat on les tasques que ocupen més dones que homes siguin les menys valorades.
- Volem poder caminar segures per les nostres ciutats de dia i de nit.
- Volem acabar amb la 'taxa rosa'. És intolerable que hi hagi productes als nostres supermercats que pel fet que estiguin dirigits especialment a dones, el seu preu augmenti entre un 20% i un 50%, encara que la qualitat no sigui superior.

En definitiva, volem acabar amb el patriarcat. I per acabar amb el patriarcat, hi ha un pas previ que és visibilitzar-lo i prendre'n consciència.

Per tots aquests motius que he enumerat i per tots els que em deixo (perquè de motius ens en sobren), ICV s'adhereix a la vaga del 8 de març, al costat de les entitats feministes, dels partits d'esquerra i sindicats.

Hi ha qui ha decidit no sumar-s'hi perquè consideren que la vaga 'esconde cuestiones ideológicas'. Doncs clar! Justament per això creiem que està més que justificada.

ROSER CASAMITJANA és regidora d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.