Elogi dels polítics


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 11/mar/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Portem massa temps malparlant dels polítics de forma obsessiva. Els posem tots al mateix sac i els judiquem amb una severitat injusta, com si fessin nosa. Confondre la humanitat amb un arxipèlag és un greu error.

Necessitem el servei dels polítics. I que els tinguem en consideració quan s'arrisquen pel bé comú. Als que amb pretextos puritans se n'evadeixen, que prestin atenció al que ha dit fa poc el Papa Francesc: 'Interessar-se en la política és una obligació del cristià. Nosaltres els cristians no podem jugar a ser Pilat. No podem rentar-nos-en les mans. Hem d'involucrar-nos en la política perquè la política és una de les formes més altes de caritat. Perquè cerca el bé comú. I els laics cristians han de treballar en la política. Algú dirà: això no és fàcil!'. D'acord, però tampoc no és fàcil ser sacerdot. No són coses fàcils perquè la vida no és fàcil. La política és molt bruta; Però jo em pregunto: Per què és bruta? No serà perquè els cristians no intervenen en ella de part de l'Evangeli? És la pregunta que jo em faig. És fàcil dir: 'la culpa la tenen els altres'. Però jo què faig? És un deure treballar per al bé comú. És un deure per al cristià. I moltes vegades el camí per treballar-hi, passa per la política.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.