La vostra lluita, la nostra lluita, la meva lluita


  • Comparteix:

elena.vila

Elena Vila


Publicat: el 10/mar/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Alguna cosa està passant... alguna cosa remou a la ciutadania i a la societat actual. Noves reivindicacions, noves lluites i noves esperances de transformació social, política, i econòmica per una societat més justa i igualitària. I és que calia, i és que sense justícia i igualtat no existeix democràcia.

El dret a l'habitatge, l'accés a una sanitat i educació pública, gratuïta i de qualitat, la igualtat de gènere, d'orientació sexual, les pensions dignes i un llarg etcètera de lluites i reivindicacions socials necessàries, justes i que cada cop impregnen més el nostre dia a dia i la nostra vida quotidiana. Benvingudes siguin! Benvinguts moviments socials, lluites i reivindicacions que de ben segur ens faran més forts, més humans. I és que sense lluita no existeix conquesta i les grans conquestes i utopies s'han aconseguit gràcies a les lluites populars.

Com diu Dolors Renau, dona d'esquerres, socialista i gran referent en la lluita per la igualtat, potser els motius pels quals la societat s'està revelant i treballa plegada enfront dels problemes actuals radica en l'educació. Perquè només aquesta 'urgent educació' pot fomentar el millor de les persones i la humanització col·lectiva amb els valors que afavoreixen la igualtat, la llibertat i la solidaritat. Com n'és d'urgent l'educació...
El Ple passat va ser un exemple més... mocions de suport a la vaga del dia de la dona, mocions de suport als pensionistes, assistència i demandes de la nova plataforma de pensionistes i jubilats de Sant Cugat per fer-se visibles i posar les pensions en el centre del debat polític. Benvinguts sigueu pensionistes! La vostra lluita és també la nostra lluita, la meva lluita. El futur de les pensions i la seva viabilitat és un dels grans reptes a afrontar en els pròxims anys. Cal per justícia unes pensions dignes que promoguin una vida digna i una qualitat de vida.

Les i els socialistes ho tenim clar i per aquest motiu treballem i presentem propostes tant en l'àmbit estatal com municipal. El sistema de pensions perilla i ha quedat comprovat que les polítiques del govern espanyol no garanteixen el futur i augmenten les desigualtats. Cal exigir al govern espanyol redefinir el sistema de pensions perquè el Sistema Públic de Pensions constitueix la política pública amb major capacitat de redistribució i reducció de les desigualtats. Revalorar les pensions amb una actualització d'acord amb l'IPC, prendre mesures per racionalitzar les despeses, incrementar els ingressos amb nous impostos a la banca i a les entitats financeres i adoptar iniciatives per reduir el 'dèficit de gènere' entre homes i dones amb l'aprovació d'una llei d'igualtat laboral. Les i els socialistes ho tenim clar perquè la vostra lluita és la nostra lluita, la meva lluita.

ELENA VILA és membre del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.