Eixamplar la base de l'independentisme


  • Comparteix:

alvaro.benejam

Álvaro Benejam


Publicat: el 11/mar/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Després de tantes coses que han passat en els últims mesos en relació a la voluntat d'independència d'alguns partits polítics catalans, sentim ara novament de part d'alguns responsables d'aquests partits que necessiten 'eixamplar la base de l'independentisme' per poder aconseguir la independència.

Ja havíem sentit abans aquesta expressió, de fet repetidament, de boca de dirigents independentistes, justament després de les eleccions autonòmiques de 2015, quan no van assolir una majoria suficientment àmplia com per poder dir que Catalunya vol la independència.

La qüestió es: què vol dir aquesta frase? Senzillament vol dir que els partits independentistes desitgen poder transformar la societat de tal manera que més persones votin a partits independentistes. És a dir, que volen convèncer més gent de la societat catalana per a què els voti i aconseguir el seu objectiu.

Sorprèn, però, aquesta afirmació, si més no des d'un punt de vista sociològic, tenint en compte que ja porten fent això des de fa molts anys. 'Com que no tenim un quòrum social suficient a la societat actual per la independència, hem de canviar la societat actual'.

No seria estrany si no fos perquè ja fa molts anys que s'intenta i ja son moltes les iniciatives que des de l'administració catalana s'han dut a terme per aconseguir aquest objectiu, fent un abús de poder.

El que em preocupa és el que aquests partits estan disposats a fer per tal d'arribar a l'objectiu, inventant falsos greuges o magnificant els problemes que l'Estat, com qualsevol altre, té.

ÁLVARO BENEJAM és portaveu del grup municipal del PP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.