Jo espero aquí


  • Comparteix:

andrea.xaxo

Andrea Xaxo


Publicat: el 22/mar/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Passejant pel centre de Sant Cugat qualsevol dia de la setmana, és usual trobar, entre botigues i passejants, gossos que esperen, lligats o no, a les portes de l'establiment on l'humà compra o pren un cafè. De fet, un gran nombre de botigues compten ja amb una peça especialment instal·lada per deixar-hi lligats els membres de la família no benvinguts als locals comercials: sovint una anella que anuncia que 'jo espero aquí'.

Ells esperen, alguns amb més tranquil·litat que d'altres, però tots comparteixen una mateixa circumstància, el risc a ser "robats".

I és que el nostre entorn no està exempt de la presència de lladres -encara no segrestadors- de gossos, que són capturats per, il·legalment, explotar-los com a animals de cria, o per fer-los
víctimes de baralles de gossos, convertint així la vida dels nostres companys de camí en un infern.

És clar que aprofitar l'hora de fer encàrrecs per passejar amb el nostre gos és còmode i agradable, però malauradament, segueixen essent l'objectiu de persones que no veuen en ells un ésser sensible, sinó un objecte de lucre; es tracta d'una realitat poc usual al nostre poble, però present a d'altres indrets propers, fet que no fa sinó sembrar el dubte i la por.

Si bé els companys humans del gos -i no amos- no som els culpables d'aquestes situacions, sí som responsables de la seva seguretat, esdevenint una tasca necessària la d'evitar deixar-lo sol fora els establiments comercials.

Es tracta d'uns fets que conviden a reflexionar, d'altra banda, sobre les prohibicions d'entrada d'animals no assistents dels humans (tals com gossos pigall) a la majoria de botigues i cafeteries, que sovint s'emparen en pensaments erronis sobre la conducta animal, provocats majoritàriament per la ignorància sobre la seva naturalesa.

Potser seria bo plantejar, en el nou model de ciutat en què dia a dia s'integren més els animals 'domèstics' a la vida urbana, l'existència d'un comerç amic dels nostres companys de vida, que els apropi a la nostra rutina diària, i els faci partíceps d'ella, intentant així assolir un món millor, per a nosaltres, i per a ells.

És responsabilitat de tots treballar per a la fi d'actes criminals que posin en perill la seguretat dels animals del nostre poble, així com per la formació d'una ciutat oberta a ells.

ANDREA XAXO és membre de la Plataforma Animalista de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.