Coses imperdonables del govern


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 22/mar/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En el Ple de dilluns el PP va presentar una moció que demanava que es garantís el dret a l'educació diferenciada. Per a que tothom sàpiga del que estem parlant el PP vol que els concerts a les escoles que separen els nens i les nenes, majoritàriament vinculades a l'Opus Dei, continuïn formant part de la xarxa pública de centres educatius i per tant sufragades amb diners públics.

Des d'ERC sempre hem defensat un model d'escola catalana, pública, universal i laica. Les polítiques educatives són el pilar bàsic de qualsevol societat i, per tant, no només cal invertir-hi molts recursos perquè sigui de qualitat i per a tothom, sinó que també ha de ser el mirall del model de societat que volem. ERC com a partit republicà que defensa la justícia social, l'equitat i la igualtat d'oportunitats per a tothom i això cal fer-ho ja des de les primeres edats. Les grans desigualtats socials comencen precisament a l'escola.

Separar els nens i les nenes no em sembla pas una bona manera per combatre desigualtats, sobretot de gènere, al contrari, només se m'acuden desavantatges, l'escola mai nopot ser una bombolla sinó que ha de ser un reflex del món real i al món real hi conviuen homes i dones. Però aquestes escoles no només no contribueixen a la igualtat efectiva i real entre homes i dones, sinó que tampoc contribueixen a l'equitat i a la igualtat d'oportunitats ja que el que fan és perpetuar una elit socioeconòmica que de cap manera reflecteix l'heterogeneïtat de la nostra societat.

Aquestes darreres setmanes els partits a favor de la República que van rebre el suport majoritari de la ciutadania el passat 21D estan negociant, sota el jou del 155, la formació d'un govern, així com també d'un pla de govern que entre altres coses preveu deixar de finançar aquestes escoles amb diners públics. Però el 155 no perdona i l'actual conseller d'educació que és ni més ni menys que el ministro Íñigo Méndez de Vigo, amb l'inestimable ajuda del virrei Enric Millo, ja ha pres decisions irreversibles com ara la de continuar invertint diners públics a les escoles que segreguen els nens i les nenes.

El peatge del 155 està essent més que dolorós, el club dels partits monàrquics volen imposar, i a fe de déu que ho estan aconseguint, per la força el que no han guanyat a les urnes. Avui més que mai tornem a expressar la necessitat imperiosa de formar un govern republicà. El país no pot estar en mans d'aquells que aquí mai guanyen i la bona gent de Catalunya necessita polítiques públiques al seu servei i un govern que defensi els drets polítics i civils que estan flagrantment vulnerats des de fa mesos.

Ara bé, el que sobretot es mereix la gent en un moment tan incert com l'actual, és polítics coherents i lleials. No pot ser que al parlament prometin una cosa i a l'ajuntament de Sant Cugat facin exactament la contrària. L'alcaldessa Conesa i bona part del seu govern van votar a favor de mantenir els concerts a les escoles que separen nens i nenes, un parell de setmanes després que els seus partits signessin el compromís de no fer-ho. A banda de incomprensible i deslleial, cosa que no és una novetat, és imperdonable si es tracta d'un acord entre PDeCAT i el partit que lidera els empresonaments, amenaces i repressió contra el moviment independentista.

MIREIA INGLA és portaveu d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.