En bicicleta, però sense atropellar ningú


  • Comparteix:

roser.casamitjana

Roser Casamitjana


Publicat: el 23/mar/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En el passat ple de març es van aprovar dues propostes sobre l'ús de la bicicleta: una referida al seu ús a la zona urbana i l'altre al Parc de Collserola. Crec que ni l'una ni l'altra son sobreres i ho crec perquè Sant Cugat ha apostat per fer de la bicicleta un mitjà de transport normal per la ciutat i perquè els camins del parc estan farcits de ciclistes cada dia i a tota hora.

Sant Cugat és una ciutat extensa, amb barris allunyats del centre, la qual cosa fa que moltes persones utilitzin el cotxe per bellugar-se i això contribueix a contaminar, a més de dificultar la mobilitat per tota la ciutat. Per això s'ha fet una aposta per l'ús de la bicicleta i s'ha fet incrementant els quilòmetres de carril bici existent de manera que es preveu que per l'any 2020 s'hagin doblat els 35 quilòmetres que tenim ara. Se n'han fet de nous a molts barris de la ciutat i s'intenta que fins i tot es pugui arribar als parcs empresarials amb aquest mitjà de transport. Aquesta aposta no és gratuïta i té els seus detractors, perquè és evident que no tothom acabarà anant en bici i també ho és que algunes persones usuàries van de bòlit i sense miraments respecte als vianants. És per aquest motiu que una ordenança sobre el seu ús, així com la posada en marxa de campanyes de sensibilització per a uns i altres, pot contribuir a la convivència de tothom.

D'altra banda, al Parc de Collserola les 'topades' entre ciclistes i vianants son el pa de cada dia. Per aquests darrers la culpa sempre és dels que van en bicicleta, perquè passen per corriols i llocs inversemblants, perquè van a velocitats de vertigen, perquè no respecten res, etc. I aquí no sabem si l'ordenança tindrà massa efecte ja que caldria que algú l'expliqués primer i la fes complir després. En qualsevol cas, benvinguda sigui per evitar, si més no, trinxar encara més el nostre parc. Primer cal informar, explicar i conscienciar i si cal, sancionar, però sempre per aquest ordre.

ROSER CASAMITJANA és regidora d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.