Escurçons a l'herba


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 8/abr/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

'Hi ha temps en els que no pots tocar un bri d'herba sense que salti un serpent'. Això ho afirmava una poetessa francesa entre el segles XVIII i XIX. Dissortadament, la sentència té plena actualitat al segle XXI.

Un dia darrera l'altre la història contemporània s'omple de perversos actes violents contra els febles i els desvalguts. I això passa als cinc continents. Que saltin escurçons verinosos per tot arreu, pot semblar exagerat. Però fins i tot en els temps aparentment plàcids rebroten les malvolences i els odis, les crispacions, egoismes i injustícies volgudament sostingudes que s'apilen com per propiciar l'incendi. Hi ha una perversió que assetja totes les consciències. Els teòlegs en diuen pecat original. Per a un cristià és un deure indefugible vigilar els actes i les paraules. Però aquest deure afecta tothom. Des del posicionament cristià o d'altres horitzons culturals, tots podem acollir consells com aquests: 'Conquesta l'home irat mitjançant l'amor; al de mala voluntat mitjançant la bondat; l'avar mitjançant la generositat; el mentider mitjançant la veritat' (Buda) Sempre ponderem el mal que ens fan els altres. Considerar el que ells han de suportar per culpa nostra, evitarà que es multipliquin els escurçons.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.