Prohibit per decret


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 15/abr/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

'El procònsol va fer comparèixer Emèrit i el va interrogar: '¿Has convocat a casa teva assemblees prohibides per decret imperial?' Ell, mogut per la seva consciència cristiana li va respondre: 'A casa meva hem celebrat la Pasqua dominical'. El procònsol va replicar: '¿Per què els has donat permís per entrar a casa teva? El teu deure era prohibir-ho'. Però ell va respondre: 'No podia, perquè sense Pasqua dominical no podem viure'.'

Aquest és un dels pocs relats que es conserven de la persecució de Dioclecià als cristians (segle IV) a Abitene (l'actual Tunis). Respondre així a qui controlava el compliment de les lleis imperials, era altament perillós i més si ho feia un notable. Per qui no té fe, arriscar-se tant no sembla raonable. Per qui es considera cristià, aquesta valentia contrasta amb la tebior dels cristians de nom de totes les èpoques.

També avui hi ha qui despatxa la 'Pasqua dominical' de qualsevol manera sense cap transcendència-vital. I fa del dia del Senyor un 'weekend' ple de tota mena d'evasions. En canvi el cristià coherent no cedeix davant d'aquesta tirania. És prou lliure per fer ressonar dintre seu la confessió d'Emèrit: 'Sense una immersió en Déu, nosaltres no podem viure. Ni podem actuar autènticament'.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.