De dracs i guerreres


  • Comparteix:

marta.guardia

Marta Guàrdia


Publicat: el 19/abr/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La diada de Sant Jordi és un dels dies més bonics que tenim a Catalunya. Sortim al carrer amb ganes de remenar llibres, veure roses i voltar pels carrers de la nostra ciutat on sabem que hi trobarem cares amigues i les paradetes de sempre.

No en canviaria res... O potser sí que ho faria. Ja que he tret el tema i us tinc aquí, permeteu-me la llicència. Que el cavaller de torn vingui muntat a cavall per matar un drac i salvar la princesa desvalguda sempre m'ha produït certa urticària. Si pogués reescriure la llegenda explicaria que hi havia una vegada un poble de dones valentes i intel·ligents que no necessitaven ser salvades. Que hi havia una vegada un drac bell i majestuós que feia por perquè la gent té por d'allò que no entén o que els és nou. Que hi havia una vegada un rei (al qual ningú havia votat com a legítim representant) incapaç de veure que, sovint, el pitjor de tots els monstres és l'home. I que hi havia una vegada un cavaller que va comprendre que un cavall havia de ser lliure així que va decidir dedicar-se a cultivar roses.

Però la llegenda de Sant Jordi ja està escrita i no es pot canviar així que he decidit formar part d'una altra història. Una d'integrada majoritàriament per dones. Dones lluitadores que dediquen el temps que tenen (i el que no tenen també) a ajudar els dracs dels nostres dies perquè tots tinguin un final feliç. Aquests dracs són els animals rebutjats, descartats, maltractats, abusats, considerats plagues, o de consum, o d'entreteniment, o tantes altres barbaritats. Són dracs que pateixen la ignorància de tots plegats i la paguen amb sang, sense roses que facin més bonic el relat. He decidit formar part d'una història que s'escriu cada dia per guerreres de l'empatia que lideren un canvi cap a una societat respectuosa amb totes les espècies i que el dia de Sant Jordi sortiran a regalar-se llibres i roses perquè no estan fetes per esperar a que ningú ho faci per elles.

MARTA GUÀRDIA LLORENS és membre de la Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.