Més feminisme i menys codi penal


  • Comparteix:

roser.casamitjana

Roser Casamitjana


Publicat: el 4/mai/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa pocs dies vam conèixer la sentència contra 'La Manada', un grup de brètols que van violar en bloc una noia a Pamplona però que els jutges han considerat que només era 'abús sexual', la qual cosa li va permetre rebaixar la pena fins a nou anys. Però més enllà d'això, la lectura de la sentència fa caure la cara de vergonya perquè acaba culpabilitzant a la víctima de tot plegat.

La resposta de la major part de la ciutadania ha estat d'indignació i ràbia i algunes persones proposen canviar el codi penal de forma immediata però el que cal canviar de veritat és la mentalitat dels jutges als que cal formar en perspectiva de gènere, ja que mentre segueixin immersos en la cultura patriarcal, les lleis poca cosa tenen a fer.

I si mirem una mica més enllà també produeix molta ràbia el fet que només un 1,4% de la ciutadania situïn la violència contra les dones com una gran preocupació i que el 27% del jovent d'entre 15 i els 34 anys ho veuen 'normal'.

I encara més preocupant és que el Pacte d'Estat contra la violència masclista signat al 2017 per tots els partits polítics, s'hagi convertit en paper mullat, quan en tot aquest temps no s'ha materialitzat gairebé cap de les seves 200 propostes i el pressupost pactat per el 2018 de 200 milions d'euros s'ha quedat en 80 milions, tenint en compte que una de les propostes del pacte era finançar la formació dels jutges en matèria de gènere. Ara cal veure què faran i com però no es perceben intencions reals de fer res que resolgui el gravíssim problema que tenim totes plegades.

ROSER CASAMITJANA és regidora d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.