Això és una violació, no un abús. No significa No!


  • Comparteix:

elena.vila

Elena Vila


Publicat: el 5/mai/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Vergonyosa, lamentable, indignant, retrògrada, discriminatòria, injusta... aquests són alguns dels atributs a tall d'eufemisme que em vénen al cap quan penso en la sentència de l'Audiència Provincial de Navarra sobre els cinc integrants del grup anomenat 'La Manada'. I és que milers de persones hem sortit al carrer i a les places de les principals ciutats espanyoles en senyal de condemna i rebuig a la sentència judicial que ha dictat el tribunal, entenent que aquests cinc personatges (per anomenar-los d'alguna manera) van abusar però no violar a una jove de 18 anys durant els Sanfermines de 2016.

Per desgràcia i un cop més, es demostra que és urgent revisar i analitzar què està passant amb la justícia d'aquest país. Ja n'hi ha prou! No podem confiar en un sistema judicial polititzat, patriarcal i poc equitatiu. S'assenta un precedent alarmant, en virtut del qual i jurídicament parlant, no existeix violència ni intimidació quan cinc homes agredeixen brutal i sexualment una noia indefensa en un context en el qual no entraré més en detall perquè tothom el coneix i es reprodueix exhaustivament a la sentència... No estaria de més que aquesta 'Justícia' ens especifiqués d'una vegada quin grau de violència i intimidació hem de suportar les dones perquè se'ns protegeixi. És urgent demanar explicacions, seguir sortint al carrer i lluitant, perquè el que queda clar és que no podem confiar en un sistema judicial en el qual un dels jutges vota a favor d'absoldre uns individus que participen d'una agressió sexual premeditada i grupal, degradant i col·locant en una situació d'extrema inferioritat i indefensió a la víctima.

Ja ho apunten alguns col·lectius feministes... Quina casualitat, que aquesta vergonyosa sentència surti poc després de l'històric èxit del 8 de març, no?! No serà que el patriarcat desitja sotmetre'ns a un pols? El que queda clar és que aquest tipus de sentències intenten recordar-nos que el feminisme segueix sent una amenaça per a un món fet a mesura dels homes. S'està legitimant la cultura de la violació, de la impunitat i la violència masclista. L'asfixiant sistema patriarcal segueix controlant-ho tot. Un autèntic retrocés per a la seguretat de les dones i una amenaça en el camí cap a la igualtat de gènere efectiva.

Davant d'això només ens queda seguir lluitant, seguir reivindicant, seguir sumant.

Senyores i senyors, diguin-li com vulguin però a nosaltres no ens enganyaran. Ho tenim clar, així ho hem demostrat i així ho seguirem demostrant i defensant: No és abús, és una violació i per si no ha quedat suficientment clar: No significa No #NOESNO

ELENA VILA és membre del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.