Atenció si us plau, caravana de fires


  • Comparteix:

alejandro.cuesta

Alejandro Cuesta


Publicat: el 17/mai/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Són setmanes i mesos de pluja per treure el paraigua o portar-lo sempre a sobre, petit a la motxilla, amb una mica de pinso i un petit abeurador. Treus la mà per la finestra i aprofites els 10 minuts de sol per donar un tomb petit, necessari. Ens ho demana el cos i també per a ells. N'hi ha que els agrada la pluja i n'hi ha que no. Uns surten amb el impermeable i d'altres posen cara de desconfiança, amb quatre gotes.

La pluja sempre benvinguda, l'olor d'humit, la frescor i la treva amb el pol·len i les al·lèrgies fan que les fires i exposicions, rutes, passarel·les d'animals, mostres i trobades passin per aigua. D'altres s'aplacen o queden latents fins el darrer minut, per sortir a mostrar. Aquelles que han passat per aigua, tenen el valor de la conxorxa dels cargols que acaben sortint, sempre al final. O els quatre bolets d'amagat d'un grapat de fulles o un tronc abatut. Surt el sol i tot torna, tot gira. Els que s'han amagat surten i els que han aguantat amb un pal sota el tendal, minvant l'aigua a cops. Sempre hi ha temps per vendre un collar solidari, un donatiu silenciós però contundent, i un somriure per ser allà. Potser no per una desfilada, però si per una adopció que acabarà de forma exitosa, una acollida o un agraïment.

D'altres més col·lectives, més multitudinàries, s'aplacen i es descol·loquen en un calendari atapeït cada setmana d'accions animalistes. Amb la primavera, amb aquest temps traïdor el calendari a tocar de l'estiu ja arrepleguen accions superposades, alternatives i, fins i tot, doblades en el temps i l'espai. Les persones que s'hi dediquen, les que defugen del cap de setmana de relax o de desconnexió, arrepleguen forces per sortir un cop més, per posar la taula, el tendal, la foto afavorida del pelut que mai troba el seu lloc, o les llaminadures pels gossos furtius, amb un amo despistat mirant colors i pampallugues.

A totes les persones voluntàries i voluntarioses que tornen, que munten i desmunten. Les que pensen en el plàstic per si canvia el temps o minven les esperances de fer una bona caixa per després tornar-ho com a donatiu. Tan agraït per la bona voluntat, pels refredats que circulen en paral·lel als actes que acaben com aixoplucs. Per la lluita, per la competència positiva de treure, mostrar, conscienciar, denunciar, ensenyar, educar, ...

A totes les persones que surten amb un raig de sol i el que es queden a sota el plàstic, ajuden, ens acaronen i animen, fan broma per treure-li ferro i que tot il·lusionen. Els que passen amb el paraigües i no es resignen a romandre a casa perquè volen veure, sentir i ajudar. També volen fer presència i els més valents busquen adoptar, acollir o senzillament agrair que tot va be, d’ençà l’adopció a la darrera fira.

A tots, gràcies per ser-hi. El mal temps, ni el cansament poden amb vosaltres. Sortir, mostrar i tornar a sortir, un cop darrera l’altre. Sense descans, amb un objectiu implícit comú i solidari, pels benestar animal. No marxeu, estigueu atents si us plau, a partir d’ara cada volta de setmana ens podreu trobar a quasi totes les cantonades. Atents a les xarxes, no defalliu, hi ha per a tothom i a totes les hores i ritmes. Ajudeu els que pugueu o només amb un somriure captiu mentre camineu embadalits sense rumb, ja serà suficient per carregar les piles.

ALEJANDRO CUESTA és membre de la Plataforma Animalista Sant Cugat (PAS)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.