Gestionar novetats

L'escola de la vida ajuda a qui està atent a classe a aprendre que tot és provisional


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 20/mai/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Diem: 'no hi ha res que duri 100 anys' i en la pràctica volem que tot perduri. L'escola de la vida ajuda a qui està atent a classe a aprendre que tot és provisional.

No hi ha res d'aquest món que se n'escapi: cap sistema filosòfic, cap hipòtesi científica, cap estructura d'Estat, ni cap obra d'art, ni cap persona. Ja va dir el filòsof que: tot flueix, ningú no es pot tornar a banyar en la mateixa aigua del riu. Com és doncs que som tan refractaris a acceptar les novetats, els canvis i els imprevistos? A aquell que s'aferra a les seguretats mundanes l'Evangeli, l'anomena neci: el que has acumulat de qui serà? Però no infon desànim sinó que ensenya a gestionar bé la provisionalitat. Als que sabem que estem de pas i ens preguntem: Doncs, ara què? Jesús, que era ben conscient que passava d'aquest món al Pare, no va passar-hi desmenjat o deprimit, va passar fent el bé. I amb la paràbola dels talents ens va ensenyar a vèncer les excuses de la desídia, confiadament. Tal com indica la pregària del salmista: Deixa en mans del Senyor el teu destí. Confia al Senyor els teus camins. Confia en ell, deixa'l fer. Així és com el poble creient ha de viure una forma de pobresa que consisteix en acceptar la inseguretat de l'inesperat.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.