Una mirada de 360 graus


  • Comparteix:

esther.salat

Esther Salat


Publicat: el 22/mai/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'educació passa per un moment especialment il·lusionant i interessant d'innovació i transformació. Un moment en el que destaca el fet de que tant des de l'evidència científica com des del consens internacional s'ha posat de manifest la necessitat de connectar els aprenentatges que es donen a l'aula amb el món real, una necessitat que les ciutats ja fa temps vàrem decidir abordar.

Segurament heu sentit en diverses ocasions que Sant Cugat és ciutat educadora; que ja fa anys vàrem desenvolupar un projecte educatiu de ciutat; que el pla educatiu d'entorn ha posat en valor els diferents agents educatius de la ciutat que de la mà de l'escola, treballen conjuntament per acompanyar l'infant i el jove des d'objectius educatius compartits; que el pla local d'infància ha afavorit l'equitat i la igualtat d'oportunitat dels infants; o que des de fa dos anys la nostra ciutat ha impulsat la xarxa d'innovació educativa per impulsar metodologies d'aprenentatge innovador que permetin que els nostres infants i joves puguin desenvolupar les competències necessàries per a viure en la societat del segle XXI.

Tots aquests projectes i iniciatives, han anat forjant una escola potent i de qualitat , un microclima educatiu que destaca entre les ciutats del nostre entorn. Projectes participats de tota la comunitat, que comparteixen com a principi que 'l'educació és cosa de tots' i que treballen per buscar més i millors oportunitats educatives per a tothom.

Amb la voluntat d'avançar en aquest camí que ha enfortit la nostra ciutat com a la tribu que cal per educar a un infant, ens sumem a l'aliança Educació 360 Educació a temps complet, una iniciativa de la Fundació Jaume Bofill, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica i la Diputació de Barcelona que proposa un canvi conceptual i de fons en l'educació, situant la persona al centre dels procés educatiu amb una mirada holística que contempla tots els temps i espais vitals, al llarg i a l'ample de la vida i des de totes les dimensions humanes i d'aprenentatge, sense exclusions.

Tenim per davant l'oportunitat de reflexionar i definir propostes que permetin generar i millorar les oportunitats educatives, connectar els aprenentatges, garantir la igualtat d'oportunitats i enfortir la lògica col·laborativa i comunitària de que l'educació és cosa de totes i tots.

ESTHER SALAT és regidora d'Educació



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.