Valldoreix Vila Antifeixista i defensora dels CDR


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre


Publicat: el 25/mai/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

És molt positiu que la ciutadania de Valldoreix, a través de la Junta de Veïns de l'EMD, a proposta de la CUP i d'acord amb el govern municipal i ERC, s'hagi posicionat en suport dels Comitès de Defensa de la República. La criminalització, estigmatització i persecució de què són objecte els CDR per part de l’Estat espanyol constitueix una praxi totalitària absolutament inadmissible en el si d'un Estat que es vanti de ser democràtic.

Subscric, per tant, el text elaborat per l'esmentada Junta que, en síntesi, diu: 'Una democràcia de qualitat ha de basar el seu funcionament en l'obediència de la voluntat lliurement expressada pels ciutadans en les diverses eleccions; en la flexibilitat i adaptabilitat de la llei per adaptar-se a l'evolució de les societats i als mandats que emanen de la voluntat popular; en el respecte i no criminalització de les idees divergents; en una separació de poders reals i en la resolució política basada en el diàleg i l'acord dels problemes polítics.' La Junta de Veïns, a més, demana 'l'arxivament de totes les causes obertes contra activistes dels CDR' i ha acordat declarar 'Valldoreix Vila Antifeixista'.

Doncs bé, qui és que no ha subscrit aquests principis democràtics tan elementals? Ciudadanos, naturalment. Ciudadanos, que té un únic vocal perquè a les darreres eleccions només va aconseguir 374 vots (PP, PSC i Vox ni tan sols van obtenir representació) s'hi oposa adduint que 'hi ha moltes formes de violència' i acusa implícitament els CDR d'amenaces i de mal comportament. Entenc que per a una formació supremacista i ultranacionalista espanyola d'extrema dreta com Ciudadanos, tot comportament que no sigui submís amb un règim dictatorial com el que estem patint suposa un delicte d'insubmissió que amenaça la supervivència del Règim en si mateix, però haurien de mirar de dissimular una mica la incongruència de dir-se 'Ciudadanos' i, alhora, ser tan fòbics als drets de la ciutadania.

Resulta ben patètic, francament, a banda d'esperpèntic, passar-se el dia recitant que els drets dels pobles no existeixen perquè, segons el dogma Ciudadano, no hi ha pobles, només ciutadans, i, paral·lelament, criminalitzar els ciutadans quan aquests s'expressen lliurement i majoritàriament en favor de celebrar un referèndum per decidir què volen ser i en contra d'un Estat opressor que els diu que no són ningú, absolutament ningú, perquè pensar diferent de la veu oficial del Règim és delicte de violència.

Tanmateix, ves per on, la cantarella que diu que 'no hi ha pobles', Ciudadanos només la fa servir amb relació a Catalunya. De 'pueblo español' sí que n'hi ha. Aquest és l'únic 'pueblo' que té dret a existir perquè és anterior al Big Bang i a l'expansió de l'univers. El poble català, en canvi, no. I és que si Ciudadanos admet l'evidència, és a dir, admet que el poble català és un poble més de la Terra, com ho són el poble escocès, el poble quebequès, el poble danès o el poble finlandès, no té altre remei que reconèixer el dret inalienable d'aquest poble a decidir sobre la seva pròpia vida i a no permetre que cap Estat o cap partit polític supremacista com Ciudadanos li digui què pot ser i què no pot ser.

Així és la democràcia: a desgrat de Ciudadanos, la Junta de Veïns de l'EMD de Valldoreix, a través de les urnes, dóna suport als CDR, com a moviment d’expressió cívica ciutadana contra el totalitarisme de l'Estat espanyol i es declara Vila Antifeixista.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.