L'ambició per la recerca

(13ª edició del Premi MVM de Treballs de Recerca de Batxillerat)


  • Comparteix:

isidre.marias

Isidre Marías


Publicat: el 25/mai/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Encara que tinguem el país empantanegat, la vida empeny, els dies i el anys passen, els nens i nenes se'ns fan adolescents i després arriben a adults inexorablement. L'escola ha rebut una forta atzagaiada en els darrers mesos, però el procés educatiu no s'atura. Les circumstàncies en què es desenvolupa el fet educatiu el condicionen, per a bé o per a mal, però no el poden parar. Les esperances, les expectatives o els desitjos de l'alumnat en són el principal motor. Així i tot, cal fer una apel·lació vehement a deixar l'escola al marge de confrontacions que no li escauen.

A totes les generacions els han afectat uns esdeveniments o altres, uns han hagut de madurar envoltats de situacions més singulars que altres, però cadascú viu o ha viscut la seva arribada a la maduresa amb singularitat. Una característica que tenen els adolescents en procés de deixar de ser-ho és l'avidesa o, si voleu, la combinació de curiositat i gosadia que els projecta. Una manifestació d'aquesta puixança, que es dóna més del que potser ens pensem, és l'ambició per la recerca.

El 'Memorial Manuel Vázquez Montalbán', per 13è any consecutiu, atorga el 'Premi de Treballs de Recerca de Batxillerat'. La iniciativa de convocar-lo ve guiada per dues raons principals, per a promoure i encoratjar l'excel·lència del treball intel·lectual entre l'alumnat de Batxillerat del nostre municipi, i per que creiem que aquesta recerca marca en l'historial educatiu del nostre jovent una maduresa investigadora així com una experiència personal que apunta les seves capacitats de futur. A la gent del 'Memorial MVM' (gairebé tots sèniors i a molta honra) ens reconforta pensar que amb aquest guardó haguem pogut encoratjar-los.

La dotació del premi i els quatre accèssits que es concedeixen prové de l'aportació desinteressada dels nostres adherits, així com de les AMPA dels instituts de la nostra ciutat. La publicació del treball guanyador es fa, a més, amb l'aportació econòmica de l'Ajuntament.

El proper dimecres 30 de maig, a les 19.30h, al Casal de Torreblanca, farem l'Acte de Lliurament del 'Premi MVM 2018'. S'hi ha presentat 25 treballs, realitzats per 53 alumnes de 2n de Batxillerat. El veredicte es donarà a conèixer en aquest acte. També es presentarà l'edició del treball guanyador de l'edició de l'any passat ('La remolatxa, de la cuina al laboratori') que, com cada any, ha estat curosament maquetada i dissenyada per alumnes de la nostra Escola d'Art i Disseny. Tothom hi és convidat.

És voluntat del 'Memorial MVM' seguir publicant cada any el primer premi com a biblioteca modesta del pensament emergent dels joves del nostre municipi, amb el ferm propòsit de superar les circumstàncies adverses que la situació del nostre país en el moment present. Ens sentim especialment inquiets per les perspectives de futur dels nostres joves que, malgrat el seu bon nivell de formació, es troben confrontats a circumstàncies més adverses, tant pel que fa a les possibilitats d'accedir d'una forma igualitària a estudis superiors, com per les dificultats per a accedir posteriorment al mercat de treball en les condicions que mereix el seu esforç i capacitat. Va per a ells i elles!

ISIDRE MARÍAS és reprentant d'ICV-EUiA al Consell de barri de La Floresta



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.