Els busca-raons


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 10/jun/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Per resoldre els desacords mirem qui té raó. I com que gairebé sempre la raó ve compartida i tothom en té una mica, a més de sospesar els arguments, cal tenir en compte el paper que juga la confiança. De fet, si ens domina la desconfiança mentre mirem qui té més raó, entrem en zona de perill: si no ens caiem en gràcia i ens dominen les passions, practiquem l'esgrima amb raons esmolades i passem de ser raonables a ser busca-raons. 'D'on vénen les lluites i les baralles? No venen del desig de plaer? Desitgeu el que no posseïu. Lluiteu i us baralleu i ho feu amb malícia'.

Aquesta malícia filla de l'orgull s'estén com una pandèmia sobre tota convivència. Ni els Apòstols no se'n van salvar. I Jesús els va advertir: 'Ja sabeu que els qui figuren com a governants de les nacions les dominen com si en fossin amos i que els grans personatges les mantenen sota el seu poder. Però entre vosaltres no ha de ser pas així, Qui vulgui ser important que es faci servidor.' El servei és la raó que saneja la malaltia que provoquen els busca-raons. Els mitjans moderns escampen i amplifiquen la borinor dels busca-raons. El seu concert és inaguantable. Ens n'hem de guardar ja que no porta enlloc més que a la intoxicació de la convivència.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.