La marxa de Mercè Conesa


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre


Publicat: el 15/jun/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Tenint en compte que ja feia temps que Mercè Conesa havia comentat públicament que tenia intenció de posar fi a la seva carrera política molt aviat, el seu adéu definitiu com a alcaldessa de Sant Cugat, ara fa uns dies, no m'ha sorprès. És veritat que els esdeveniments s'han precipitat una mica arran del seu nomenament com a presidenta del Port de Barcelona, però tot plegat és conseqüència del període convuls que està vivint Catalunya amb els atacs diaris de l'Estat espanyol per via política, jurídica, policial i mediàtica. Sigui com vulgui, el fet és que Mercè Conesa deixa enrere 20 anys d'activitat en el nostre Ajuntament, on hi va entrar el 1999 com a regidora del govern de Lluís Recoder, i que a partir d'ara serà Carmela Fortuny qui n'ocuparà el lloc.

Al llarg de tots aquests anys he escrit alguns articles sobre Mercè Conesa, però aquesta setmana n'he estat cercant un en concret que vaig publicar el 14 de gener de 2011, al Diari de Sant Cugat, per recordar què deia sobre ella, a banda d'elogiar el fet que per fi tinguéssim una dona al capdavant de la ciutat. Hi he trobat això: 'Les qualitats de Mercè Conesa, però, no són només de gènere, també són de caràcter. És una persona accessible, càlida, argumentadora, que sap escoltar i que no li tremolarà el pols a l'hora de prendre decisions impopulars si les considera justes.' Doncs bé, crec que aquestes qualitats s'han mantingut intactes, sense que el càrrec la transformés en una persona diferent.

Per això vull agrair a Mercè Conesa que en els seus dos mandats com a alcaldessa d'aquesta ciutat que estimo i de la qual me'n sento fill tot i no haver-hi nascut, perquè ja fa quaranta-quatre anys que hi visc, hagi estat una persona honesta, noble, amb principis ètics, d'intel·ligència oberta, sempre disposada a escoltar i a apropar-se a la gent amb un somriure. Són qualitats que jo valoro molt en un alcalde, una alcaldessa en aquest cas, perquè més enllà de les lògiques i inevitables discrepàncies que puguin sorgir entre els diferents grups polítics d'un consistori, el factor humà acaba essent determinant en el debat o en la solució de la major part de les situacions, tant les quotidianes com les més transcendents. Moltes gràcies, Mercè.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.