Concessions a Valldoreix: garantim condicions laborals dignes


  • Comparteix:

noel.climent

Noel Climent


Publicat: el 21/jun/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Les concessions públiques (a Valldoreix així com a la resta del país) serveixen per tal de posar la gestió d’un negoci o servei, de titularitat pública, en mans d’una entitat privada. Són exemples de concessió a Valldoreix el Complex Esportiu, el restaurant del Casalet, el recent tancat restaurant Montt, el quiosc de flors o el de diaris i revistes del Mas Roig.

Els motius per fer servir aquest sistema en lloc de decantar-se per la gestió directa poden ser diversos, i donarien per un article més llarg. Vagi per endavant que un servidor aposta més per la gestió directa, tot i que entén que en certs casos la concessió ben definida i amb la fiscalització (econòmica i de servei) pertinent pot donar bons resultats.

En el procés previ al concurs d’una concessió, el personal tècnic de l’EMD fa una molt bona feina assegurant-se que el plec de condicions garanteix que qui guanyi aquest procés acabi oferint un servei a la ciutadania en les millors condicions possibles.

Amb tot el tema de l’obertura del nou restaurant Momotaro (l’antic Montt), i més concretament, a partir de veure el seguiment que es fa des de l’EMD de les concessions, creiem que ens hauríem d’esforçar una mica més en la vigilància posterior a l’obtenció de la concessió.

Des de l’EMD no només hem de garantir que el servei que es dona compleix amb el plec de condicions; també hem d’assegurar-nos que els treballadors tenen unes bones condicions laborals i que el negoci està rutllant. Si no ho féssim estaríem incomplint les obligacions que tenim, entre elles, la fiscalització de la gestió del concessionari. Aquesta gestió inclou l’econòmica, la del servei, i la dels recursos.

Que ningú s’equivoqui, la fiscalització de les concessions és obligatòria i permet als governs com el de l’EMD garantir un bon servei, unes bones condicions per la gent que hi treballa i una gestió econòmica que combina fer negoci i oferir un bon servei.

Des d’ERC Valldoreix desitgem sort i encerts al Momotaro, el nou restaurant japonès de Valldoreix.

NOËL CLIMENT és vocal d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.