L'àrea verda i l'àrea blava, i el comerç de la ciutat


  • Comparteix:

mayte.perez

Mayte Perez


Publicat: el 25/jun/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquesta setmana, molt probablement podria escriure sobre la festa major, amb la botiga al carrer, la fira d'artesans i les més de dues-centes activitats que es faran aquests dies a la ciutat, però certament he cregut convenient escriure sobre la implementació de les zones verdes i blaves a la nostra ciutat, un tema que sens dubte és de gran actualitat.

Cal tenir en compte que, la nostra ciutat és una ciutat verda, familiar, i respectuosa amb el medi ambient. Però també és una ciutat viva, amb moviment i amb una activitat comercial i empresarial molt forta.

Ja fa uns anys que a Sant Cugat disposem de zona blava d'aparcament i un munt de pàrquings públics a la ciutat. Ara, amb la nostra política de treballar per unes ciutats saludables i sostenibles, hem volgut fer un pas més enllà, i posar en marxa la zona verda.

Com tots els canvis, hi ha hagut reaccions de tot tipus, des dels que han acceptat i aplaudit la iniciativa, fins als que no els ha convençut.

Personalment, des de la meva responsabilitat de govern, voldria compartir una reflexió orientada a pensar, no només amb els comerciants, sinó també amb els que van a comprar. Sóc conscient, com ja he dit, que tots els canvis costen, i que tendim a veure la part negativa de les coses, però cal que entre tots fem un esforç, un esforç encaminat a millorar la mobilitat a la nostra ciutat, a millorar l'aire que respirem, i a facilitar, també que els santcugatencs i santcugatenques comprin a Sant Cugat. Amb els nous canvis que hem implementat, ara hi ha més llocs per aparcar, tant a la zona verda com a la blava, i depenent de si és de Sant Cugat o no, a un preu més econòmic que abans, només cal recordar que al ciutadà de Sant Cugat li costa menys la zona verda que la blava.

Des de l'ajuntament estem treballant perquè els propietaris dels locals tinguin la mateixa consideració que els veïns i veïnes. El comerç és una part molt important de la nostra ciutat i contribueix a crear llocs de treball i dinamisme en tots els sentits. En aquest sentit, hem creat l'aparcament dissuasiu pels treballadors i treballadores per tal que puguin accedir al seu lloc de feina. Uns canvis que ara, analitzarem la seva implementació i amb els resultats a la mà, farem els ajustos que siguin necessaris, però convençuts de què aquesta mesura que hem portat a terme és una inversió de futur per a la nostra salut i benestar. Cal que tots anem a una i tinguem voluntat de sumar. Estic segura que ho farem possible!

MAYTE PÉREZ és regidora de Comerç i membre del PDeCAT



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.