#Dimartssenseplastic


  • Comparteix:

andrea.xaxo

Andrea Xaxo


Publicat: el 28/jun/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Des de la PAS ens hem fet ressò recentment d'una notícia que feia la volta al món i arran de la qual es despertaven consciències que, de ben segur, caurien adormides en un breu lapse de temps. Parlem de la mort d'una balena a la costa tailandesa, provocada per la ingesta de 80 bosses de plàstic que vagaven per l'oceà.

Com dèiem, d'aquesta notícia es varen publicar nombrosos posts a les xarxes socials, on es feien crides a la reducció del consum de plàstic, que lluny de materialitzar-se en fets, resten en l'oblit d'una pantalla de mòbil, d'una publicació soterrada per d'altres. Ho recordeu?

Tanmateix, també hi ha bones noves, ànimes inquietes que impulsen accions de consciència, accions verdes. Una d'elles, seguint el conegut 'meatless monday' (dilluns sense carn, sobre el que parlarem en una altra ocasió), és la del 'dimarts sense plàstic', dirigida principalment a fer reflexionar sobre els plàstics d'un sol ús i sobre la quantitat de plàstics que utilitzem en el nostre dia a dia sense que ens n'adonem.

El repte que aquesta iniciativa proposa és el de no utilitzar durant els dimarts de l'any 2018, cap mena de plàstic d'un sol ús, així com llaunes i productes que hagin de ser llançats o reciclats després de ser utilitzats. No es tracta de reciclar els productes plàstics, sinó de no utilitzar-ne. No es tracta de seguir modes, sinó de fer canvis d'hàbits amb els que aturem la contaminació, la mort d'éssers vius i la destrucció del planeta. Es preveu que al 2048 haurà més plàstics que peixos als mars i oceans, no són suficients aquestes dades per fer-nos adonar de la situació en la que ens trobem?

Canyetes, ampolles d'aigua, brics, tasses, bosses, bastonets, aliments envasats, menjars precuinats... i un llarg etcètera formen part de la nostra vida diària; està a les nostres mans i, ara més que mai, al nostre abast, fer canvis per la reducció del consum de plàstics d'un sol ús, i la progressiva eliminació de la utilització del plàstic en totes les seves versions.

I sí, sento que repeteixo el meu discurs, que les meves paraules, amb una base diferent, resten iguals en essència; i sí, sento que és obligació de tots repetir el discurs, procurant que es tradueixi en actes, intentant materialitzar-lo. Repetim, reciclem, reutilitzem i, sobretot, reduïm (i eliminem).

ANDREA XAXO TORRES és membre de la PAS, Plataforma Animalista de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.