Un turisme amb educació


  • Comparteix:

bibiana.navarro

Bibiana Navarro


Publicat: el 12/jul/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquest mes de juny es va celebrar el Simposi sobre Turisme i Benestar Animal a Londres. L'esdeveniment va reunir a experts de diverses àrees com a veterinaris, organitzacions de protecció animal i agències de turisme per tractar l'ús d'animals en el turisme.

El turisme és una font d'ingressos molt important, ja que suposa l'11% del PIB mundial. Per això, té un gran poder per beneficiar la vida salvatge si se sap integrar a la cultura de conservació d'espècies, però també pot donar lloc a l'explotació de forma cruel i degradant dels animals. No només és preocupant l'estat de benestar dels animals, sinó en ocasions també la seguretat dels turistes.

Des de totes les parts reunides en aquest simposi, es va posar de manifest la necessitat d'actuar a favor dels animals utilitzats en el turisme. Avui dia, ja no és acceptable comprometre el seu benestar pel nostre entreteniment i reconeixement a les xarxes socials. La majoria d'atraccions turístiques que usen animals no respecten el seu benestar ni ajuden a la seva conservació.

Destinacions com Àfrica o l'Àsia, sobretot, oferten habitualment activitats o excursions on els animals en són la gran atracció, única i exclusiva pel gaudi de les persones. I sovint, també, ofereixen aquestes activitats amb missatges enganyosos o de lectura dubtosa, no se sap si realment formen part d'una estratègia purament com un negoci o si, en canvi, tenen en compte l'origen, estat i conservació de cada un dels animals, si tenen mètodes de conservació, recuperació o similar.

Es va parlar també de la importància de l'educació en els turistes. Els turistes han de considerar les conseqüències de les seves decisions. Es necessita informació objectiva i precisa que permeti a la gent prendre decisions amb plena consciència.

A més, estudis demostren que una vegada informats sobre les implicacions dels diferents tipus d'atraccions d'animals, alguns turistes són més propensos a triar les més respectuoses. Tot dependrà d'allò que el turista vulgui i expressi.

Sempre hem d'informar-nos de tots els detalls per no trobar-nos sorpreses a la destinació o bé ser enganyats per centres que es fan passar pel que no són. Al més petit dubte val la pena consultar, buscar totes les opinions i si no es veu massa clar millor evitar aquest centre. Pel benestar dels animals, seguim viatjant com a turistes responsables.

BIBIANA NAVARRO és membre de la Plataforma Animalista Sant Cugat (PAS)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.