Objectiu: nació digital en forma de república


  • Comparteix:

joana.barbany

Joana Barbany


Publicat: el 16/jul/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Des de fa poc temps tinc l'honor de combinar la feina de regidora a Sant Cugat amb la de directora General a la Generalitat. En ambdós casos, l'objectiu, si bé vist des d'una òptica diferent, és el mateix: preparar la ciutadania per conformar una societat digital, apoderada, capacitada i protegida.

Estem als inicis d'un segle on la digitalització i la ciutadania són factors claus de transformació i de canvi, i on el concepte de 'Nació digital' pren força. Una nació digital que se sustenta bàsicament en la identitat digital catalana, el vot electrònic i la col·laboració i voluntariat digital.

La digitalització implica tenir eines perquè les persones i els territoris puguin garantir el seu futur. I per aconseguir la plena digitalització de la societat, cal incidir en accions per evitar les situacions de fractura digital, la desigual presència de dones en el sector TIC, en especial en llocs de direcció i la manca d'infraestructures. Cal també capacitar i apoderar la ciutadania i modernitzar les polítiques públiques a tots els nivells.

I aquesta tasca cal que sigui compartida d'una banda pels diferents actors locals, però també cal una visió global i de país. És la suma de polítiques locals que remen en la mateixa direcció la que ens ajudarà a assolir els objectius generals, com és la creació d'aquesta nació digital en forma de República.

JOANA BARBANY és regidora Innovació i Govern Obert.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.