La democràcia és respectar els drets de les persones


  • Comparteix:

david.miralles

David Miralles


Publicat: el 3/set/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Contínuament escolto per part dels unionistes coses com, 'el conflicto en Catalunya es culpa dels independentistas', 'hay que prohibir los lazos amarillos', 'no hay presos políticos en España' i un llarg etcètera infumable i no apte per a menors. La batalla per demostrar quin partit polític és més espanyol està totalment oberta, i amb un objectiu únic, la captació de l'extrema dreta espanyola. I com la batalla és entre ells, contínuament utilitzen els catalans per canviar-se els cromos.

Ningú ens pot, ni podrà, negar el dret a manifestar-nos lliurement en qualsevol estat democràtic i de la manera que vulguem. No permetre el dret de manifestació pacífica dels ciutadans no és gaire ben vist en països democràtics, tot i que a la Democràcia sembla qui tothom hi és benvingut.

Però exactament, quin problema tenen amb els llaços i el color groc? El llaç groc només representa que volem la llibertat d'uns presos que considerem que no haurien de ser a la presó, res més. Els unionistes desconeixen que alguns no independentistes el porten perquè no volen els presos a la presó, i que molts no el porten visible però el porten al cor, que per si no saben on és, està a sota la pell cap al centre esquerra a la alçada del pit i fa un soroll continuat i a bon ritme. Bé, això és el normal entre nosaltres, per això no acabem a garrotades a les manifestacions.

Un altre tema que sempre m'ha fet gràcia és quan escolto aquella frase que diu 'que pone en tu DNI?', doncs fa uns anys hi posava la professió, el sexe, i qualsevol dia potser desapareix la nacionalitat i apareix Europeu. Temps al temps. Espero que aquest nou curs polític ens ajudi a tots a treballar amb el diàleg i l'educació, per davant de la imposició i la venjança. Salut.

DAVID MIRALLES és secretari del Grup Municipal del PDeCAT i membre del Comité Executiu Local del PDeCAT



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.