Voluntariat i noves formes de vida


  • Comparteix:

david.rivero

David Rivero


Publicat: el 20/set/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Amb l'arribada de setembre amb menys o més presses toca acomiadar les vacances i donar pas al curs següent. Uns dies de vacances on segurament haurem tractat de trencar les nostres rutines amb l'esperança de buscar durant uns dies una vida diferent de la que tenim. Però aquest període de transició no només s'ha de viure amb la tristesa del comiat a les vacances sinó que és un moment d'oportunitats. Oportunitats d'emprendre nous projectes i noves fites que converteixin, en general, el nostre curs diari en una vida més enriquidora. És per això que en aquest petit escrit m'agradaria encoratjar a tot aquell que es troba en aquest moment de l'any a emprendre voluntariats com a projectes pel curs vinent.

Els voluntariats més enllà del que la gent pensa, no són una activitat altruista unidireccional, de fet són molts els beneficis que es veuen repercutits en nosaltres mateixos a l'hora de dedicar esforços en qualsevol organització o tasca. Primerament el benefici més obvi és que estàs ajudant a persones o animals, el que proporciona un sentiment de satisfacció i realització que beneficia la nostra autoestima i ens proporciona una motivació extra que també podem aplicar en les tasques de fora del voluntariat. En tota organització col·laboraràs amb altres individus, fet que et permetrà teixir noves xarxes socials i conèixer noves persones que poden arribar a esdevenir amistats potencials. I per últim, els voluntariats al ser activitats que s'allunyen de la nostra rutina i ens obliguen a fer coses noves ens acaben proporcionant noves habilitats com la comunicació, la resolució de problemes en equip o millora de la planificació de tasques. I aquestes són només algunes de les aportacions de les quals et pots enriquir d'un voluntariat.

Les tasques que es poden dur a terme en un voluntariat poden arribar a ser molt diverses, és per això que tothom trobarà un lloc on poder col·laborar i aportar coses en qualsevol projecte. El nostre, per exemple, es troba dividit en diverses àrees, una mostra d'aquestes són emergències, on tractem de donar cura als animals abandonats o en estat de perill. Una branca administrativa, ja que creiem que la lluita pel benestar animal ha d'anar acompanyada d'una constant pressió dels òrgans institucionals, i altres àrees com comunicació o captació de fons, branques sense les quals l'organització no disposaria de la mateixa capacitat d'actuació.

I per donar per acabat aquest escrit m'agradaria aportar una petita reflexió del que considero que és per a mi el voluntariat, i que, alhora, esvaeix el propòsit de la vida, accions per millorar el món, sigui en general o de manera individual, en qualsevol actuació d'un voluntariat canviaràs la vida d'éssers en els quals deixaràs una petjada, petjades que dibuixaran un camí del qual a poc a poc altres persones i éssers es podran nodrir, i és que al final les coses materials van i venen però el que realment conta és l'intangible que plantes en cada persona. Des de la PAS són molts els animals que hem pogut rescatar del carrer i que ara estan acompanyant a famílies senceres tornant-nos en matèria de felicitat i companyia l'ajuda que nosaltres els hi vam oferir en treure'ls del carrer. Per això des de la PAS t'animem a fer un pas endavant a favor dels voluntariats i en defensa dels animals.

DAVID RIVERO és membre de la PAS



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.