El 155 impedeix iniciar el curs escolar amb normalitat


  • Comparteix:

eric.gomez

Èric Gómez


Publicat: el 13/set/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'aplicació del 155 va suposar un grandíssim atac a l'autogovern i a les legítimes aspiracions de la ciutadania de Catalunya. El 27 d'octubre de 2017, el Govern espanyol del PP, amb el suport del PSOE i Cs, va destituir el legítim govern de la Generalitat i va limitar les funcions del Parlament.

Tot i això, el govern espanyol insistia que aquest atac a la democràcia no tenia efectes per a la ciutadania perquè la Generalitat funcionava amb plena normalitat sota el comandament dels ministeris espanyols. Doncs bé, els efectes dels set mesos d'aplicació del 155 encara són ben presents.

El curs escolar ha començat, també a la nostra ciutat, amb concerts a les escoles de l'Opus que segreguen per sexes. El PP va aprofitar l'aplicació del 155 per renovar-ne els concerts, en contra de la voluntat majoritària del Parlament de Catalunya. Però lamentablement, aquest no ha estat l'únic efecte del 155 per a l'inici del curs escolar a Sant Cugat i Catalunya.

El Ministre d'Educació, dirigint la Generalitat des de Madrid, no va creure necessari signar els expedients que li arribaven de Catalunya. Durant els set mesos de 155 el Govern espanyol no va iniciar cap tràmit de licitació de les obres necessàries a desenes d'escoles d'arreu del país. La ineficàcia i manca de responsabilitat del Ministre d'Educació espanyol, aturant la gestió del Departament d'Ensenyament, ha impedit que l'alumnat de l'escola la Mirada comences ahir el curs amb normalitat a la nostra ciutat. Tampoc no podran començar les classes fins dilluns vinent l'alumnat del nou institut Leornado Da Vinci. I tant el Leonardo Da Vinci com la Mirada tenen sort perquè obriran el 17 de setembre. Hi ha escoles i instituts que no podran funcionar amb normalitat fins d'aquí 2 o 3 mesos. Potser seria hora que els partits del 155, PP, PSOE i Cs, assumissin alguna responsabilitat. L'alumnat de la Mirada i el Leonardo Da Vinci tenien dret a començar el curs escolar amb normalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.