La qüestió de l'habitatge... ja els hi està bé!


  • Comparteix:

ramon.gutierrez

Ramon Gutiérrez


Publicat: el 14/set/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Malgrat la falta de competències municipals en matèria d'habitatge, ajuntaments com el de Barcelona no s'han quedat de braços plegats. Han pressionat les administracions com el govern de l'Estat o la Generalitat per tal que es facin les modificacions legislatives necessàries de protecció dels llogaters i llogateres i control del mercat immobiliari.

També han iniciat modificacions de planejament per poder fer front a aquesta emergència amb nous instruments. La zona única de tempteig i retracte, la reserva del 30% d'habitatges a lloguer de protecció oficial, la compra de blocs amenaçats per fons voltor...  A Sant Cugat la situació és dramàtica. En una setmana hem viscut desnonaments de lloguer, una mort per suïcidi, i diàriament tot allò que hem de viure per trobar un pis o per no pagar més de la meitat d'un sou mitjà-decent en habitatge. Tenim la ciutat més cara de Catalunya i seguim sent la capital de l'especulació immobiliària.

El govern municipal de Convergència -o com es diguin ara- no ha fet res ni els 40 anys que porta governant, ni en els 4 anys d'aquest mandat en què totes les forces polítiques d'esquerres no els hem fet més que reclamar accions. Ara queden 8 mesos de mandat i tot són bones intencions. Pretenen fer ara el que no han fet mai. El passat mes de juliol, ja van intentar arrossegar-nos a totes les forces polítiques en un acord per l'habitatge al ple sense contingut. Evidentment que cal entendre'ns entre totes per buscar solucions, però per posar-nos d'acord hem de debatre de models, negociar, proposar, renunciar, no es pot començar per la teulada anunciant un consens que no existeix. 

I ara en ple 'Setembre calent' respecte als temes d'habitatge, ens proposen començar a tramitar una modificació de planejament ambiciosa, que recorda moltíssim el que ha fet l'Ajuntament de Barcelona. A mi, a priori, no em
sembla malament copiar les bones idees d'altres municipis -citant sempre l'origen i adaptant-ho bé al context local-, el problema és quan es presenta amb la intenció de fer quedar malament la proposta original, dient que 'nosaltres el mateix, però millor i completament diferent'. 

Clarament no tenen interès a què ningú ho entengui. De fet dubto que tinguin interès a fer que Sant Cugat deixi de ser un model exclusiu i excloent, ja els hi està bé.

RAMON GUTIÉRREZ és portaveu del grup municipal d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.