A destrossa feixista, restitució immediata


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre


Publicat: el 21/set/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La destrossa que ha sofert la placa de la plaça U d’Octubre, de Sant Cugat, inaugurada el 16 de setembre passat pel president Torra i l'alcaldessa Carmela Fortuny, és, òbviament, un acte vandàlic en la mateixa línia nacionalista espanyola que els molts altres que s'han comès a la ciutat, ja sigui contra l'Ajuntament o contra el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, on el dia 7 d'aquest mateix mes van destrossar una obra de l'artista Claudi Casanovas, pertanyent a l'associació d'Artistes de la Garrotxa, sobre la repressió de l'1 d'octubre de 2017 i la situació dels presos polítics i dels exiliats.

Tanmateix, que siguin actes vandàlics no vol dir que constitueixin cap sorpresa, i, per tant, cal prendre mesures preventives. Ja hem vist que el nacionalisme espanyol és ferotgement violent en totes les seves manifestacions. Ho és verbalment (només cal escoltar les declaracions incendiàries i catalanofòbiques de polítics d'ultradreta, com Albert Rivera, Inés Arrimadas o Xavier García Albiol), ho és també en les concentracions que organitza, en què es produeixen agressions contra periodistes, i ho és sempre contra tot allò que no s'ajusta a la seva ideologia totalitària.

El feixisme és aquí i és ben viu. I, com s'ha vist, té l'empara dels poders espanyols gràcies als quals se sent impune i empès a persistir en els seus atacs. Fixem-nos que cap dels feixistes que han agredit ciutadans demòcrates o que han atacat patrimoni i institucions de Catalunya, no ha sofert cap mena d’investigació, detenció o presó. En altres paraules, mentre hi ha batlles i regidors duts als tribunals per penjar una estelada al consistori o per posar urnes per votar, mentre hi ha polítics empresonats o exiliats per tenir idees contràries al règim imposat des de Madrid i persones perseguides per denunciar la violació espanyola de drets humans, els feixistes que roben, destrossen, agredeixen i amenacen de mort circulen lliurement pel carrer amb la certesa que compten amb la cobertura de l’Estat en nom del qual diuen actuar.

Una altra cosa són les mesures de seguretat que, en prevenció d’aquest vandalisme d’ideologia feixista, convé que prengui l'Ajuntament per protegir el patrimoni, incloses, com és lògic, les càmeres de videovigilància. Davant d’aquesta mena de gent no es pot fer un sol pas enrere, perquè allò que pretenen és justament que ens arronsem. Si destrossen quinze plaques, quinze plaques que s’han de restituir. A destrossa feta, restitució immediata. Exactament igual que amb els llaços grocs.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.