Resposta al partit més corrupte d'Europa


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre


Publicat: el 28/set/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El 29 de juliol passat, el senyor Álvaro Benejam, portaveu del Partit Popular, va publicar un escrit a Cugat.cat que volia ser una rèplica a un article meu anterior que denunciava la ideologia d'ultradreta d'aquesta formació política i la instrumentalització vergonyosa que fan de les víctimes de robatoris per generar alarma social i persistir en la seva dèria de convertir les viles i ciutats de Catalunya en cledes policials. 'Més policia, més policia, més policia' ha estat, de sempre, el lema dels partits totalitaris arreu del món. Qualsevol conflicte social l'arreglen amb més policia, uniformes i cops de porra. Les causes, les escandaloses desigualtats socials generades pel sistema que aquesta mateixa ideologia imposa, no compten per a res. Policia, policia, policia.

El Partit Popular, el partit més corrupte d'Europa, tan amic dels bancs i de les elits franquistes, no va tenir cap escrúpol, des del govern espanyol i a través del Tribunal Constitucional, a impedir que es pogués fer efectiva la llei aprovada pel Parlament de Catalunya que evitava els desnonaments de persones amb risc d’exclusió social i residencial. Un drama, per cert, que ja ha causat alguns suïcidis.

Gosa dir el senyor Benejam que el seu partit, el PP, sempre ha defensat els Mossos. Ah, sí? De què els han defensat? Dels drets nacionals de Catalunya? Ja es va veure quin és l’amor del PP per la policia catalana, quan, com a govern estatal, boicotejava les investigacions dels Mossos en matèria terrorista, amagant-los informacions vitals, torpedinant el seu prestigi internacional, blasmant-los per no voler apallissar els catalans que anaven a votar l’1 d’octubre de 2017 i criminalitzant els seus càrrecs dirigents. Fins i tot té la barra de dir que el sou dels Mossos el paga l'Estat. L'Estat que espolia anualment Catalunya amb més de 16.000 milions d’euros.

En el seu escrit, farcit d’insults i desqualificacions contra la meva persona (els insults i les desqualificacions personals són sempre una mostra de baixesa moral i d’impotència intel·lectual), el senyor Benejam afirma que no tinc cap legitimitat per dir el que dic perquè no em presento a les eleccions. Deixant de banda que treure més vots que el PP a Catalunya és bufar i fer ampolles, faré dues consideracions. La primera és que hauria d’evitar contradir-se. Als bufons, com diu vostè que sóc (quanta ràbia que traspua el seu insult), no se’ls dediquen les moltíssimes hores que vostè i el seu partit corrupte dediquen a llegir tot el que escric. Si el que dic no té cap valor, per què hi esmercen tant de temps i tanta energia?

Quant a la segona, la que em nega legitimitat per pensar i opinar, els diré que la tinc tota. I no sols perquè pensar diferent de vostès és un exercici de salut mental, sinó perquè, com a santcugatenc, pago el sou del senyor Benejam. Ja entenc que un partit supremacista, totalitari i d’ultradreta com el PP odiï la llibertat d’expressió. Les primeres persones que eliminen tots els règims totalitaris, només arribar al poder, són els escriptors i els cantautors desafectes. Es tracta d’emmordassar la dissidència i d’esborrar qualsevol text que ajudi la gent a pensar per si mateixa, al marge del pensament oficial. Tenim polítics i artistes a l’exili per haver dit el que pensaven. I també hi ha censura, molta censura. I mordassa, molta mordassa, com la llei que li dóna nom.

El Partit Popular, un partit que va ser fundat per un dirigent feixista d’un règim genocida que va cometre milers de crims contra la humanitat, un partit que no ha condemnat mai aquell règim, que ha protegit el seu mausoleu de la Serra del Guadarrama, que ha subvencionat la fundació que en fa apologia, que ha utilitzat les clavegueres de l’Estat amb l’objectiu de manipular eleccions, destruir el sistema sanitari català i fabricar proves falses contra polítics desafectes, que ha violat els drets humans enviant forces armades per crear un estat de setge a Catalunya, que ha empresonat persones innocents en condició d’ostatges polítics i que ha fet de la corrupció una divisa de vida, no té cap legitimitat per donar lliçons de res, absolutament de res que no sigui corrupció, totalitarisme i supremacisme.

Estem parlant del partit que l’any 2006 escampava l’odi contra el poble català recollint signatures per tot l’Estat espanyol sota el lema 'Contra Catalunya'. Així és com es demanaven literalment les signatures catalanofòbiques als carrers de Madrid: 'Una firmita contra los catalanes'. El 26 d’abril d’aquell any, Mariano Rajoy, aleshores a l’oposició, es va presentar al Congrés espanyol amb 876 caixes transportades en deu furgonetes i més de quatre milions de signatures recollides durant dos mesos. Això, senyor Benejam, és feixisme. Feixisme. El feixisme del seu partit.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.