Fer un Sant Cugat


  • Comparteix:

david.miralles

David Miralles


Publicat: el 1/oct/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

A la inauguració de la plaça de l'U d'octubre de Sant Cugat del Vallès, el MHP Quim Torra ens va dir que ara ja sabia el que era 'Fer un Sant Cugat'. Ens va dir que davant dels crits, xiulets, i frases provocadores que es van escoltar des dels unionistes que eren dalt del mur, els independentistes vàrem respondre amb música i cançons. Això és el que ell va anomenar 'Fer un Sant Cugat'. I és que cadascú va a les festes que li agrada i com li agrada, encara que el concepte de passar-s'ho bé cada dia sigui més ampli.

Durant una estona, vaig estar mirant-m'ho tot plegat des de fora, amb amplitud de mires, i el meu cap em va transportar temporalment a l'Edat Mitjana. I veia els senyors feudals, dalt del mur del seu castell, cridant al poble que era abaix. Els senyors feudals, equipats amb les seves banderes i escuts heràldics escridassaven al poble i aquest no els hi feia gens de cas. No van fer baixar les seves tropes a carregar contra el poble, ni el poble va fer cap intent d'invasió a la muralla, cal aclarir-ho. El poble, simplement, donava l'esquena als senyors feudals, tenia coses més importants a fer. Davant de la insistència dels senyors feudals i de comprovar que el poble no volia ni enfrontament ni els escoltava, els senyors feudals es van retirar a les seves cambres, i el poble va seguir cantant i escoltant als benvinguts que eren dalt d'un escenari. Ah, si, quant els senyors es van retirar a les seves cambres, el poble els hi va cantar 'passi-ho bé', signe d'educació per part del poble a l'hora de acomiadar-se d'algú. Vaig veure que els senyors feudals veien que ja no 'dominaven' el poble ni podien fer amb ell el que volien.

De cop i volta, uns aplaudiments em van fer tornar al segle XXI, i els unionistes ja no eren dalt de la muralla i un munt de gent va començar a cantar Els Segadors.

DAVID MIRALLES és secretari del Grup Municipal del PDeCAT i membre del Comité Executiu Local del PDeCAT



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.