Sant Cugat, zona 1?


  • Comparteix:

eric.gomez

Èric Gómez


Publicat: el 11/oct/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sant Cugat, així com els altres 17 municipis de la segona corona metropolitana, és a un pas d'entrar a la zona 1 del transport públic, segons publicava ahir aquest mitjà de comunicació. Sembla que el canvi de tarifes es produirà al gener de 2019. Sens dubte, una bona notícia.

La situació geogràfica de Sant Cugat, a cavall entre Barcelona i el Vallès, fa que l'actual Sistema Tarifari Integrat, sigui quina sigui la zona en què s'ubiqui la nostra ciutat, perjudiqui especialment les persones usuàries d'FGC i Rodalies RENFE de Sant Cugat; sent convenient i recomanable la substitució de l'actual Sistema Tarifari Integrat per un sistema de quilometratge en què el preu s'estableixi d'acord amb la distància recorreguda i no en funció de si es creua una línia arbitrària establerta per un sistema de zones. És el que s'ha anomenat T-mobilitat i que sembla lluny d'arribar.

Mentre la T-mobilitat no arriba, la incorporació de la nostra ciutat a la zona 1 del Sistema Tarifari Integral suposarà una millora important de la connectivitat de la nostra ciutat dins de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i una important rebaixa en el cost del bitllet per a les persones usuàries que es desplacen des de o cap a Barcelona. De fet, l'actual situació en què Sant Cugat forma part de la zona 2 suposa un greuge comparatiu amb altres municipis més llunyans de Barcelona, com Castelldefels, que sí que formen part de la zona 1.

Tanmateix, justament per la situació geogràfica de Sant Cugat, a cavall entre Barcelona i el Vallès, hi ha aspectes que cal resoldre si passem a formar part de la zona 1. En primer lloc, el nostre hospital públic de referència és a Terrassa (que es troba a la zona 3). Actualment, les persones que es desplacen en transport públic a l'hospital ja han de pagar un bitllet de dues zones, amb el canvi n'hauran de pagar un de 3? Cal algun mecanisme que hi posi remei. En segon lloc, cal garantir que no existeixi un canvi de zona en els desplaçaments entre Rubí i Sant Cugat (de la mateixa manera que ara no n'hi ha entre Terrassa i Rubí). Són molts els ciutadans que es desplacen diàriament de Rubí a Sant Cugat o de Sant Cugat a Rubí. No pot ser que ara el preu del bitllet per al mateix desplaçament sigui del doble. En tercer lloc, cal aclarir si passarem a tenir els mateixos avantatges pel que fa als bitllets especials (T-Rosa metropolitana i T-Verda metropolitana). I, en quart lloc, hem d'aclarir què passa amb el transport que gestiona l'EMD de Valldoreix.

ÈRIC GÓMEZ és regidor d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.