El retorn del cinema a Sant Cugat


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre


Publicat: el 19/oct/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El retorn del cinema a la ciutat de Sant Cugat és una molt bona notícia després del temps que les sales d'exhibició de Cinesa han estat tancades arran de la marxa de l'empresa. És cert que els cinemes Yelmo continuen oberts i que ofereixen la seva programació habitual, però el lloc on es troben, allunyat de la ciutat, els fa inaccessibles per a molta gent gran que no es mou amb cotxe. Els Yelmo exigeixen motorització pròpia o l'ús de l'autobús, i no sempre les persones d'edat avançada estan en disposició de passar fred en una parada esperant-lo.

Els Yelmo formen part d'un concepte de vida nord-americana, que consisteix a tancar el consumidor potencial en un centre comercial un munt d'hores per tal que consumeixi comprant, consumeixi menjant i consumeixi entretenint-se. Nosaltres, però, no som nord-americans, som catalans, som mediterranis i amb un sentit molt més airejat de la vida. Per això sap greu l'expansió d'aquest concepte de veure cinema en detriment de les sales de cinema ubicades al centre de les ciutats, i per això dic que és una bona notícia que l'Ajuntament de Sant Cugat hagi fet les gestions oportunes per tal que la ciutat no es quedi sense cinema mentre no comencen les obres de la Sala Polivalent, que s'ha de fer al pis superior. A partir d'aleshores, per mitjà d'un concurs públic, serà un altre operador (o l'actual Picking) qui se'n farà càrrec. El propòsit és fer compatible no sols les estrenes comercials i el cinema d'autor, sinó també els cicles de cinema clàssic, temàtic, fantàstic i familiar.

Sant Cugat és un municipi que ja fa anys que va fer una aposta ferma per la cultura com a imatge de marca, i el cinema, com és obvi, no pot quedar-ne al marge. Seria una situació molt lamentable. Recordem, a més, que tenim un festival anual propi de cinema fantàstic i de terror, el 'Sant Cugat Fantàstic', que funciona molt bé i del qual ens podem enorgullir. Hem de ser conscients que, més enllà de Barcelona i Girona, les ciutats de Catalunya que ofereixen la possibilitat de veure cinema en versió original es poden comptar amb els dits, i Sant Cugat n'és una. Benvinguda, per tant, la solució temporal trobada per cobrir la mancança i esperem que la proposta que presenti l'empresa que vingui posteriorment siguin satisfactòria per al municipi.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.