43 anys de reivindicació ciutadana


  • Comparteix:

roser.casamitjana

Roser Casamitjana


Publicat: el 2/nov/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Doncs sí, ja fa 43 anys que a Sant Cugat fem la Festa de Tardor. Així ens ho recorda el llibre de commemoració dels 40 anys de la festa on es detallen totes les edicions de la Festa de Tardor.

S'agraeix l'excel·lent documentació del llibre perquè recull tots els aspectes de la festa, tant els que atenyen a la seva organització interna com els que es veuen cara enfora. Així ens assabentem de com ha anat evolucionant l'organització interna, les reunions, l'elecció dels lemes, la propaganda, la programació dels espais, la feina de la comissió organitzadora i especialment dels alts i baixos de l'economia, passant de les antigues pessetes als euros actuals i posant de manifest les fluctuacions de les aportacions municipals, que algun any no hi van ser perquè el lema no va agradar a l'equip de govern.

La festa des de fora ens explica qui van ser els pregoners i les pregoneres, el perquè d'escollir una o altre i la gràcia de cadascú. I aquí cal dir que la majoria van ser homes doncs les dones es poden comptar amb els dits de les dues mans. Què hi farem!

Però el més interessant és observar els diferents lemes que s'han posat sobre la taula durant aquests anys amb temes ben diversos: alguns reivindicaven espais per a la ciutadania, d'altres apostaven per defensar la natura, molts incitaven a la participació ciutadana i fins i tot ja es parlava de construir una ciutat solidària i inclusiva. Aquest any tenim un lema "Construïm un Sant Cugat que no expulsi" per reivindicar un tema candent: la manca d'habitatge protegit a casa nostra i el que això significa per a moltes famílies, que es veuen expulsades de la seva ciutat sense remei.

Ja es veu doncs que de lemes n'hi ha hagut per tots els gustos, però potser el més cridaner és que alguns dels lemes els podríem repetir avui perquè segueixen essent tan vigents com fa trenta anys. En qualsevol cas, estem convençudes que la Festa de Tardor ha de seguir conservant el seu tarannà reivindicatiu perquè queden moltes coses per millorar i cal fer-ho sense perdre el to festiu que la caracteritza.

ROSER CASAMITJANA és regidora d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.