Opini

Quan les coses es fan malament


  • Comparteix:

xavier.humet

Xavier Humet


Publicat: el 6/nov/18
Opini| Columnes
PDF |

Fa temps que a Valldoreix tenim un problema amb el tema de la mobilitat. Darrerament i anys despr閟 del soterrament de les l韓ies el鑓triques a l'avinguda de Baixador a Mira-sol i Valldoreix, es va comen鏰r un proc閟 de participaci ciutadana amb els ve飊s per tal de dissenyar el futur de l'avinguda. Els ve飊s amb les contribucions especials hauran de pagar la part m閟 important de la despesa de les obres.

Se抣s va dir que serien ells qui decidirien com hauria de ser aquesta avinguda. Es va iniciar un proc閟 de participaci en qu els ve飊s van expressar all que ells volien per el seu carrer. Fins aqu tot b.

Per, a partir d抋qu els proponents del proc閟 de participaci, el govern de l扐juntament de Sant Cugat juntament amb el govern de l扙MD de Valldoreix, no tenen en compte o s抩bliden, cosa que seria pitjor, de que hi ha un Pla de Mobilitat de l抋ny 2013, que entenem hauria de estar sobre la taula quan la voluntat dels ve飊s s抏xpressi en el proc閟 de participaci. A m閟, no tenen en compte el problema de mobilitat a Valldoreix en zones properes i contig黣s a aquesta.

Concretament l抋cord marc del Pla de Mobilitat del 2013 diu literalment: '... l抩bjectiu i criteri general, ha de ser facilitar l抋cc閟 dels ve飊s i ve飊es a casa seva sense fer volta (o sigui dobles sentits sempre que sigui t鑓nicament possible) i permetre l抋parcament marcat i senyalitzat en la majoria de carrers...'. I en el document de la presentaci a l扙MD ens diuen: '...amb la voluntat que l抋vantprojecte arribi a tota la ciutadania, atesa la import鄋cia que la proposta t per a la futura mobilitat de Valldoreix...'.

Haver iniciat el proc閟 de participaci sense tenir en compte aquestes premisses, ha empitjorat el problema de la mobilitat a la zona.

Aquest proc閟 de participaci que s'ha subdividit en cinc trams d抋ctuaci ha determinat que els carrers siguin d抲na sola direcci en tres d抏lls, que hi hagi carril bici en alguns sense continu飔at, que no hi hagi criteri general per ordenar la mobilitat de la zona, etc.

I si que 閟 cert que hi ha la preocupaci dels ve飊s de l'avinguda del Baixador de que, segons com es faci la urbanitzaci del carrer, es podria convertir en una via r鄍ida per travessar Valldoreix des de Can Cadena fins al Mas Janer, al costat de la sortida de l抋utopista.

Per, senyors del govern, les coses no es fan aix. El que s'ha de fer es buscar solucions que afavoreixin la majoria intentant que no perjudiquin als ve飊s de la zona.

Es podria fer una avinguda de Baixador de dos sentits de circulaci, sense la continu飔at que don閟 lloc a una via r鄍ida. Es podria afavorir la circulaci a tots els ve飊s de la zona. Es podria dissenyar recollint majorit鄏iament la voluntat dels ve飊s (aparcament, circulaci lenta, zones de passeig, carril bici, ... doncs l抋mplada del carrer ho permet).

S抙a generat un problema per la mala gesti feta pels governants.

Demanem que es recondueixi el proc閟 de participaci dels ve飊s de l抋vinguda del Baixador tenint en compte el Pla de Mobilitat de Sant Cugat i Valldoreix.

XAVIER HUMET 閟 vocal de la CUP-PC a l扙MD de ValldoreixComenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta not韈ia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Av韘 important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opini expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il穕egal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel穕ar el dret de publicaci als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.

Aconsegueix els v韉eos de Cugat TV en DVD

Mira el cat鄉eg de la Botiga de cugat.cat