Quan les coses es fan malament


  • Comparteix:

xavier.humet

Xavier Humet


Publicat: el 6/nov/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa temps que a Valldoreix tenim un problema amb el tema de la mobilitat. Darrerament i anys després del soterrament de les línies elèctriques a l'avinguda de Baixador a Mira-sol i Valldoreix, es va començar un procés de participació ciutadana amb els veïns per tal de dissenyar el futur de l'avinguda. Els veïns amb les contribucions especials hauran de pagar la part més important de la despesa de les obres.

Se’ls va dir que serien ells qui decidirien com hauria de ser aquesta avinguda. Es va iniciar un procés de participació en què els veïns van expressar allò que ells volien per el seu carrer. Fins aquí tot bé.

Però, a partir d’aquí els proponents del procés de participació, el govern de l’Ajuntament de Sant Cugat juntament amb el govern de l’EMD de Valldoreix, no tenen en compte o s’obliden, cosa que seria pitjor, de que hi ha un Pla de Mobilitat de l’any 2013, que entenem hauria de estar sobre la taula quan la voluntat dels veïns s’expressi en el procés de participació. A més, no tenen en compte el problema de mobilitat a Valldoreix en zones properes i contigües a aquesta.

Concretament l’acord marc del Pla de Mobilitat del 2013 diu literalment: '... l’objectiu i criteri general, ha de ser facilitar l’accés dels veïns i veïnes a casa seva sense fer volta (o sigui dobles sentits sempre que sigui tècnicament possible) i permetre l’aparcament marcat i senyalitzat en la majoria de carrers...'. I en el document de la presentació a l’EMD ens diuen: '...amb la voluntat que l’avantprojecte arribi a tota la ciutadania, atesa la importància que la proposta té per a la futura mobilitat de Valldoreix...'.

Haver iniciat el procés de participació sense tenir en compte aquestes premisses, ha empitjorat el problema de la mobilitat a la zona.

Aquest procés de participació que s'ha subdividit en cinc trams d’actuació ha determinat que els carrers siguin d’una sola direcció en tres d’ells, que hi hagi carril bici en alguns sense continuïtat, que no hi hagi criteri general per ordenar la mobilitat de la zona, etc.

I si que és cert que hi ha la preocupació dels veïns de l'avinguda del Baixador de que, segons com es faci la urbanització del carrer, es podria convertir en una via ràpida per travessar Valldoreix des de Can Cadena fins al Mas Janer, al costat de la sortida de l’autopista.

Però, senyors del govern, les coses no es fan així. El que s'ha de fer es buscar solucions que afavoreixin la majoria intentant que no perjudiquin als veïns de la zona.

Es podria fer una avinguda de Baixador de dos sentits de circulació, sense la continuïtat que donés lloc a una via ràpida. Es podria afavorir la circulació a tots els veïns de la zona. Es podria dissenyar recollint majoritàriament la voluntat dels veïns (aparcament, circulació lenta, zones de passeig, carril bici, ... doncs l’amplada del carrer ho permet).

S’ha generat un problema per la mala gestió feta pels governants.

Demanem que es recondueixi el procés de participació dels veïns de l’avinguda del Baixador tenint en compte el Pla de Mobilitat de Sant Cugat i Valldoreix.

XAVIER HUMET és vocal de la CUP-PC a l’EMD de Valldoreix



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.