L'odi de Ciudadanos a la democràcia


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre


Publicat: el 23/nov/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El ple municipal del 19 de novembre passat va oferir, com d'habitud, una bona mostra de la divisió que existeix entre els partits demòcrates i els d'ideologia totalitària cada cop que s'han d'abordar qüestions que afecten els drets humans i les llibertats fonamentals, entre els quals la llibertat d'expressió. Violar aquests drets i aquestes llibertats forma part de la idiosincràsia de Ciudadanos i PP i per això no sols no tenen escrúpols a defensar l'apallissament i les càrregues salvatges de la policia espanyola contra les persones que l'1 d'octubre de 2017 feien cua en els col·legis electorals per exercir el seu dret inalienable a votar, sinó que fan befa i escarni dels exiliats i dels ostatges polítics empresonats des de fa un any sense judici. Sense judici!

Només els estats feixistes empresonen persones innocents, apallissen la ciutadania per voler votar i destitueixen governs democràticament escollits i els emmanillen. Les muntanyes d'odi que aboquen dia i nit personatges tan totalitaris com Albert Rivera, Inés Arrimadas o Pablo Casado contra les llibertats nacionals de Catalunya són indicatives de fins a quin punt la llarga nit del franquisme encara és viva i controla totes les institucions de l'Estat espanyol. Com aleshores, també ara hi ha demòcrates que es veuen obligats a exiliar-se i a demanar empara en altres països d'Europa per tal d'evitar les vexacions i les abominables condemnes que té previstes des de fa temps l'Estat espanyol a través del seu poder judicial. Un poder judicial absolutament desacreditat davant del món, perquè, com a Turquia, no és res més que un braç indestriable del poder polític i de la religió de la Sagrada Unidad.

Afirma la secció santcugatenca de Ciudadanos que si el govern municipal no treu de la façana consistorial la pancarta que diu 'Llibertat presos polítics' emprendrà accions judicials. Talment com si els tribunals espanyols fossin quelcom neutre i no pas una extensió de partits supremacistes com Ciudadanos i PP. Afegeix Ciudadanos, a més a més, que 'la pancarta ofèn els ciutadans de Sant Cugat que han de passar per davant i que no se senten identificats amb el missatge que hi ha escrit'. Trist raonament el d'aquesta formació d'ultradreta i ultranacionalista espanyola.

En primer lloc, que algú s'ofengui per una pancarta que demana la llibertat de persones innocents injustament empresonades sota l'acusació d'haver posat les urnes al servei de la ciutadania ja diu quina mena de persona és. I en segon lloc, el govern municipal santcugatenc és el que van decidir les urnes, urnes que van deixar ben clar que Sant Cugat, a desgrat dels partits nacionalistes espanyols, és un municipi independentista. No m'estranya, tanmateix, que els totalitaris s'ofenguin per la pancarta i vulguin emmordassar-nos. Ben mirat, és lògic. És la pancarta que els posa en evidència dia rere dia com el que són.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.