Més educació sexual i màquines de condons als instituts


  • Comparteix:

eric.gomez

Èric Gómez


Publicat: el 13/des/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Gairebé la meitat de la gent jove manté relacions sexuals sense fer servir el preservatiu i una quarta part ho fa de manera freqüent. En els darrers anys, el jovent ha deixat de percebre el risc de contraure la malaltia de la sida pel fet de tenir relacions sexuals sense protecció. Més d'un 45% de la gent jove té relacions sexuals sense preservatiu i un 26% sempre o gairebé sempre manté relacions sexuals sense preservatiu segons el baròmetre 2017 del ProyectoScopio. Segons l'Agència de Salut Pública de Barcelona, mentre un 80% dels joves utilitzava el preservatiu el 2008, al 2012 només l'empraven un 68%.

Les persones joves i adolescents tenen relacions sexuals. Ho vulguin o no totes les famílies, ho vulguin o no els centres docents o les institucions públiques, adolescents i joves tenen dret a tenir relacions sexuals. Tanmateix, com constata l'ONG SIDA STUDI, les persones joves no tenen garantits els seus drets sexuals i reproductius, ja que no disposen -perquè no se'ls proporciona- d'una educació sexual universal, de qualitat i fomentada en aquests drets des dels centres d'ensenyament.

Adolecents i joves santcugatencs no viuen al marge d'aquesta realitat. El govern municipal treu pit, parla de tallers entorn la sexualitat, i es nega a instal·lar màquines de preservatius als instituts de la nostra ciutat. La realitat és que tots els instituts privats i concertats menys un (on estudien un 60% de l'alumnat) no s'acullen als tallers d'educació sexual. Així ho recull la diagnosi de la població entre 0 i 30 anys de Sant Cugat del Vallès de gener de 2018 que ha impulsat el propi ajuntament.

Potser és hora que abandonem discursos carques, casposos, conservadors i moralistes. Quin és el motiu per no instal·lar màquines de condons als instituts? Pretenen educar adolescents i joves en l'abstinència i la castedat? Ni la ideologia d'un o altre centre educatiu, ni el rebuig d'alguna direcció o AFA/AMPA pot servir d'excusa per no prendre mesures en un moment en què estan augmentant les relacions sexuals sense condó.

ÈRIC GÓMEZ és regidor d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.