Llibres i seguretat


  • Comparteix:

ramon.gutierrez

Ramon Gutiérrez


Publicat: el 14/des/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa uns dies, en la reunió d'una associació de veïns vaig tornar a sentir l'argument de què a Sant Cugat s'ha de gastar més en seguretat contra els robatoris, cosa que sembla coherent si s'observa el nivell de reincidència en els robatoris en certs barris, i el fet que malgrat que són orientacions, tampoc complim les ràtios recomanades de policia per habitant. Però el que em va al·lucinar és que es contraposava la necessitat del projecte de construcció d'una biblioteca central a Sant Cugat, a la conveniència d'invertir més en seguretat al municipi.

D'una banda, els diners destinats a aquest equipament no vénen dels mateixos pressupostos. Crec que és honest explicar-ho. De l'altra, posats a buscar partides pressupostàries dubtoses o frívoles, hi ha partides molt més evidents. Una altra cosa serà que a l'hora de construir la biblioteca s'opti per un edifici més faraònic que pràctic, com succeeix sovint a Sant Cugat.

Ara diuen que s'ha format una plataforma antibiblioteca que ha concentrat unes 10 persones al parc Ramon Barnils. Una plataforma que compta amb el suport de regidors de Ciutadans, a qui m'agradaria fer una pregunta: Què és més liberal, deixar a la lliure iniciativa individual de cada persona protegir-se dels eventuals robatoris o bé deixar a les mans del mercat la preservació de la cultura i l'accés de tothom a aquesta?

Enfront de la ubicació d'aquest equipament a tocar del parc Ramon Barnils, defensen la identitat de Sant Cugat com a 'ciutat verda'. No cal esforçar-se molt per veure tot el verd que hi ha a la zona i que la proposta d'equipament preveu un manteniment força important de parc, i una coberta verda utilitzable de la mateixa biblioteca.

El verd urbà és necessari per a l'ús que se'n fa, i hem de reconèixer que la part més utilitzada del parc es manté i amb els nous usos segur que es millorarà. Que s'objecti el fet de gastar en fer una biblioteca per destinar els diners a seguretat, diu molt poc a favor del model de societat que s'imagina. Per a mi, invertir en cultura igual que en educació o establir millors mecanismes de xarxa i cohesió als barris són les millors eines per fer front a la inseguretat.

RAMON GUTIÉRREZ és portaveu de Sant Cugat en Comú



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.