Volem un municipi sostenible


  • Comparteix:

roser.casamitjana

Roser Casamitjana


Publicat: el 21/des/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

No ens cansarem de repetir-ho i de demanar-ho. Ho vam fer en el darrer ple per enèsima vegada i perquè pensem que des del gener del 2016 en què vam aprovar una moció amb els vots de tots els partits, menys el PP, hi ha hagut temps de sobre per posar damunt la taula el Pla integral de sostenibilitat que allà es demanava.

Creiem que no és tan difícil integrar totes les accions i iniciatives ja existents i les que es podien generar, en un pla que les integrés d'una manera transversal. I entre aquestes es considerava reduir l'impacte d'aquells factors que contribueixen a la contaminació ambiental, reduir els residus generats per la ciutat i millorar-ne la gestió, el tractament i la recuperació, portar a terme accions contra la pobresa energètica, fomentar el consum de productes ecològics i de proximitat, disminuir el consum d'aigua i gestionar de forma eficient la matèria orgànica, entre d'altres.

I tot això ho volem recordar ara que a Polònia s'ha fet una nova reunió, una més, contra el canvi climàtic. I els acords presos han estat descafeïnats, doncs no s'ha aconseguit aprovar no superar l’escalfament global d’1,5?°C tal com recomana l’ONU. Més enllà de les objeccions dels països pobres que no van obtenir el finançament que demanaven, han estat els grans productors de petroli els que han posat més pegues. Així doncs, una vegada més, els interessos econòmics i nacionals han pesat més que l’evidència del desastre que tots plegats estem causant al nostre planeta.

Per això estem convençuts que són les accions que podem fer a escala local, a petita escala, les que contribuiran de forma decisiva a millorar la malmesa situació i que cal portar-les a terme ja, abans no sigui massa tard.

ROSER CASAMITJANA és regidora d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.