És per a tu


  • Comparteix:

alex.cuesta

Àlex Cuesta


Publicat: el 27/des/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En aquestes dates tan compromeses amb les tradicions en què hem crescut i desenvolupat la visió del nostre món, aquestes accions que ens han fet créixer com a persones però que, sense adonar-nos, van evolucionant poc a poc, any rere any...on cada vegada es mesclen més variables de diferents cultures, procedències, generacions o sistemes, totes les formes d'entendre aquestes dates, vàlides i respectables també, totes tenen en comú una mena de purga amb nosaltres i unes ganes de tornar a començar un altre cicle, ja sigui per desig que tot passi i tornem a la normalitat, com per fer valdre que aquests dies podrien ser eterns.

En tot aquest any, que també serveix per fer recompte de tot el fet i dit, sempre ens agrada fer-ne un resum, unes conclusions, al·legat o ja un pròleg per a l'any vinent.

En el nostre municipi que difícilment pot romandre desconnectat de la resta del món, de l'àrea metropolitana de Barcelona, del territori català o del continent sencer, penso que s'ha de fer valdre les persones properes on ens emmirallem i veure si millorem o hauríem de millorar. Aquestes accions individuals, fàcils de calibrar a partir de la nostra moral, educació i cultura. Em refereixo a les persones que ens envolten. Les accions pròpies que podríem perfeccionar, repensar o reforçar -no tot ho fem malament-.

Només canviaria una cosa en tot el que m'envolta, el viscut i el desitjat. Demano que tot canviï, que res es quedi igual. Que no tornin a passar els errors humans que hem comès -ja que les circumstàncies no les podem controlar ni dialogar amb elles-. Les persones sí que les tenim a mà per fer entendre que hem d'evolucionar com a individus per conformar una comunitat més forta i orgullosa del que fem i del que no, ja que de l'immobilisme també s'aprèn.

Totes les circumstàncies es poden assumir, entendre -que no compartir- i, fins i tot, demostrar que no podia ser d'altra forma. El que no és de rebut és que tots aquells error humans; ja siguin per manca de coneixement, per indisciplina, desídia, incoherència, interessos ocults, insensatesa, angoixa, egoisme, avarícia, odi, rancúnia; per la meva banda queden esborrats -no pas oblidats-.

Hem d'aprendre a empatitzar i per això ho intento esborrant els errors de la gent que m'envolta. Però aprenguem d'això i que ens passin coses noves per poder créixer.

Desitjo per aquest any proper -i només demano el que depèn de les persones-; com a persona que sóc, com a membre d'una associació, d'una comunitat, d'una ciutat, d'una cultura, d'un sistema, d'una forma de viure; que no visquem abandonaments, maltractaments, agressions, emús morts per la por, gats amb trets, manca de protocols, manca de temps per reunir-se, retrets i dits que marquen culpables, manca de prevenció, incoherència, violència de gènere i d'espècie, absència de fons, incompatibilitats geogràfiques i administratives, absència d'informació, ocultismes i un trist etcètera.

No m'agrada ser tan dur -penso més en el positivisme i en el pragmatisme-. Ara ja queda dit, tot i que de forma vaga amb la intenció de que no ho tornem a viure. Problemes nous ja en vindran aquest any i el següent i som pocs per repetir les receptes, que a vegades costa d'aprendre.

Aprenguem i millorem, que la revolució va d'això, poc a poc o de forma brusca, però mai tornem on érem abans, sempre avancem.

I l'agraïment últim i més important a les persones que ho fan possible, a totes les persones que formen la PAS, directa o indirectament, els qui ajuden i els qui no també -que sé que aquest any se sumaran i serem més- per ser una mica més empàtics amb tots els éssers vius.

Àlex Cuesta Hidalgo és membre de la PAS



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.