Pel feminisme, el 2019 comença malament


  • Comparteix:

roser.casamitjana

Roser Casamitjana


Publicat: el 4/gen/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquestes festes no han estat alegres per a tothom, especialment per a les dones. Abans de començar-les ens arribava la notícia de l'assassinat de la Laura a un poble de Huelva. Una noia jove, professora, que va cometre el delicte d'anar a córrer per un lloc on hi vivia un tarat que va decidir posar fi a la seva vida pel fet de ser dona, doncs segurament mai havia creuat ni una paraula amb ella.

Ahir ens vam despertar amb la notícia d'un altre assassinat per violència masclista a Cantàbria, la primera víctima de l'any a tot l'Estat, i començarem a comptar a partir d'ara. I ahir també vam tenir la 'bona nova', per ells, és clar, del fet que l'Audiència de Navarra per segona vegada confirmava la sentència de 'La Manada' i deixava lliures els alegres xicots que van violar en grup a una noia a Pamplona ara fa dos anys, a l'espera que sigui el Tribunal Suprem el que digui si hi va haver agressió sexual o abusos. Vet aquí que l'alt tribunal no té altra feina que discernir una qüestió que la majoria de la gent normal té clara des del primer moment. Doncs mira que l'hi van posar fàcil als jutges aquests xicots amb les seves pròpies gravacions, els crits i els comentaris que ells mateixos anaven fent. Semblava xupat. Doncs no. Ara caldrà esperar que uns homes que no tenen ni la formació específica ni molt menys la sensibilitat per entendre de què va tot plegat dictamini sobre el tema.

I mentrestant els del PP demanant que no es derogui la presó permanent revisable. Doncs pel que es veu no els deu fer gaire por el fet de poder-se passar mitja vida tancats ni a l'assassí de la Laura ni als animals de 'La Manada'. I la cirereta del pastís l'han posat els de Vox d'Andalusia en fixar com a prioritari per al pacte eliminar les aportacions econòmiques a la llei contra la violència masclista, perquè segons ells perpetua 'la dictadura de gènere'.

Només faltaria! Sembla el món al revés, però tot fa pensar que aquest pensament pugui anar a més si no fem res per aturar-ho. Ja és hora que invertim més i més en educació i no en avisar a cap dona perquè no vagi a córrer, no es posi tal roba o no faci tal cosa. El dia que això no ens calgui potser viurem una mica més lliures.

ROSER CASAMITJANA és regidora d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.