Pressupost 2019


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villaseñor


Publicat: el 3/gen/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El passat desembre ens va portar una circumstància que no és gens habitual, l'alcaldessa va retirar del ple el punt de pressupostos atès que no hi havia majoria per a la seva aprovació. El pressupost 2019 va tenir una aprovació inicial fa uns mesos, a partir d'aquest moment s'obrien les rondes de negociacions entre el govern i el diferents grups municipals.

El nostre grup va ser molt clar en aquell moment: estem disposats a parlar-ne i ser responsables pel bé de la ciutat, i ara continuem pensant el mateix... Ara bé, tenim memòria. La memòria ens permet valorar l'actual situació sabent d'on venim, recordant els acords pressupostaris de 2016 i 2017 i el seu trencament realitzat pel govern dirigit per l'alcaldessa Mercè Conesa. També hem vist com en aquest anys molts d'aquells acords o no es van executar o han patit endarreriment importants, com per exemple algunes accions del pla del barri del Monestir-Sant Francesc.

El nostre grup va encetar unes negociacions que es basaven en la recuperació dels acords acordats en el passat (no es pot negociar allà ja negociat, simplement s'ha de fer), entre d'altres aspectes l'aposta per l'habitatge públic en el pressupost, poder adquisitiu treballadors públics i les dotacions pressupostàries necessàries per tal que la Sala de Concerts fos efectiva. També vam dir que el nostre grup, si es consolidaven aquestes demandes i el govern les acceptava, seria responsable i permetria la seva aprovació amb una abstenció tot remarcant que calia el vot favorable d'altre grup o diferents abstencions i per tant una negociació més àmplia.

El fet que el pressupost caigués de l'ordre del dia no va permetre escoltar el compromís de govern amb els punts dits anteriorment, tot i la seva acceptació en la negociació. Ara s'obre una segona ronda de negociacions on partim del que ja es va treballar fa unes setmanes.

La responsabilitat que un pressupost tiri endavant o no és del govern municipal de torn.

El nostre grup, com sempre, prioritzarà els interessos de la ciutat a les dinàmiques electorals i fins i tot a la memòria i la revenja. Serem responsables si la via de l'acord, la proposta, el compliment d'allò acordat es concreta i el compromís clar existeix. Tenir un millor pressupost i per tant millors accions a desenvolupar també és cosa nostra.

Sabem perfectament que la no aprovació del pressupost té afectacions importants, ara toca que el govern mogui fitxa, o fitxes.

FERRAN VILLASEÑOR és regidor d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.