VOX no pot tenir cabuda a Sant Cugat


  • Comparteix:

eric.gomez

Èric Gómez


Publicat: el 10/gen/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En els darrers temps hem viscut un retrocés accelerat en drets civils i polítics. La llibertat d'expressió, d'associació i de reunió pacífica es troben amenaçades i l'activitat violenta d'extrema dreta s'ha multiplicat als carrers de les viles i ciutats del nostre país. En paral·lel a aquesta situació, hem vist com l'extrema dreta, sota el paraigua de VOX, entrava al Parlament d'Andalusia i amenaça d'irrompre a d'altres institucions de l'Estat Espanyol. En aquest sentit, VOX ja ha anunciat que es presentarà a les properes eleccions municipals i ha començat la campanya electoral a la nostra ciutat.

Certament, la presència de l'ultra dreta a les institucions no és nova. Cal no oblidar l'existència de partits com Plataforma per Catalunya amb presència a alguns ajuntaments. Alhora, el Partit Popular, malgrat no mostrar-ho obertament i sense complexos, ha tingut persones i comportaments propis de partits ultradretans.

Tanmateix, en l'actual context d'auge de l'ultradreta, cal que tots els partits compromesos amb els valors de democràcia i tolerància rebutgem sense pal·liatius el racisme, la xenofòbia, el feixisme, el masclisme, l'homofòbia, la transfòbia i la incitació a l'odi que traspua del discurs i el programa electoral de VOX. El programa electoral de VOX defensa la suspensió de l'autonomia, la il·legalització de tots els partits independentistes, la imposició de la llengua espanyola, qualsevol mesura per recuperar la memòria històrica, la deportació de la immigració, suspendre l'espai Schengen de lliure mobilitat dins la Unió Europea i la derogació de les lleis d'igualtat de gènere i de drets per a les persones LGTBI.

A les darreres eleccions municipals, VOX va assolir 482 vots a la nostra ciutat. Lamentablement, tot sembla indicar que de cara a les properes eleccions pot augmentar suports. És per això que hem de deixar clar que un partit com VOX no té cabuda a Sant Cugat del Vallès i posa en perill l'assoliment d'una societat tolerant i respectuosa amb els drets fonamentals. Cal que totes i tots treballem per evitar que més persones se sumin al seu projecte i puguin acabar assolint representació al nostre Ajuntament. No podem restar indiferents davant l'auge de l'ultra dreta.

ÈRIC GÓMEZ és regidor d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.