Quina Europa volem?


  • Comparteix:

roser.casamitjana

Roser Casamitjana


Publicat: el 18/gen/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El pròxim 26 de maig no només elegirem els i les nostres representants municipals, sinó també aquelles persones que formaran part del Parlament Europeu. L'europea pot semblar una institució llunyana i poc interessant. De fet, una enquesta recent constatava que més d'un 59% de la població no sabia que aquest any hi havia eleccions europees.

El cert és que avui Europa es troba en el moment més crític del seu procés, ja que les seves elits han estat incapaces de donar una sortida real a la crisi, tant humana com social i econòmica. I per si no n'hi hagués prou, darrerament han emergit les forces d'extrema dreta que amb seguretat tindran una bona representació en el futur Parlament i que ens portaran a un sistema financer sense control, a una reaparició de pautes del patriarcat que creiem oblidades, a un 'menfotisme' absolut dels problemes del canvi climàtic i a una amenaça per a la pau i la seguretat.

I aquestes polítiques que poden semblar tan lluny del nostre dia a dia, s'acabaran convertint en lleis que per força ens condicionaran la nostra vida quotidiana. I és per tot això que creiem imprescindible implicar-nos en fer que una altra Europa sigui possible: la que posi a les persones al centre de totes les seves accions i que promogui l'equitat, la solidaritat, el feminisme, la defensa d'un entorn saludable, que doni aixopluc als que arriben havent-ho deixat tot enrere i que sigui un model de polítiques socialment valentes, radicalment democràtiques i sostenibles.
Però sobretot, volem una Europa que sigui capaç de generar esperança per a tots els seus ciutadans i ciutadanes, els que ja hi són i els que hi vindran.

ROSER CASAMITJANA és regidora d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.