Sant Cugat Ciutat Europea de l'Esport 2018... i sempre!


  • Comparteix:

eloi.rovira

Eloi Rovira


Publicat: el 4/feb/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Tot just hem celebrat la cloenda d'un any ben especial per la ciutat de Sant Cugat, i la valoració que en podem fer és magnífica. I és que ha estat un any ple d'activitats relacionades amb l'esport, evidentment, però que ha tingut una clara influència en tots els àmbits de la nostra ciutat.

Aquest ha estat un reconeixement a la feina feta durant tots aquests anys. Un reconeixement al valor afegit de la xarxa d'entitats, escoles, empreses i col·lectius que treballen mitjançant l'esport per assolir els seus objectius i desenvolupen els seus valors dia a dia. Posar en valor la xarxa d'equipaments municipals i els serveis a la ciutadana, i establir nous ponts per seguir col·laborant i creixent en benefici de la ciutadania.

Ha estat un projecte de ciutat, participatiu i participat, amb una transversalitat fins ara poc experimentada, amb un compromís per part de tots i totes els i les agents implicats/des molt gran, que han fet possible un programa d'actes de més de 200 activitats relacionades amb els cinc eixos estratègics (Esport per a tothom, Esport i dona, Esport amb formació i valors, Esport i empresa, Esport i competició) pensats en i per tothom. Així doncs, més de 80.000 persones han participat d'aquestes activitats!

Tenim molt clar que l'esport és un pilar bàsic per la nostra societat, la ciutadania de Sant Cugat el viu amb passió. I l'esport i l'activitat física són salut, valors, integració, solidaritat, desenvolupament, economia i moltes altres coses.

L'equip de govern vam creure des de fa uns anys en fer una aposta decidida pel desenvolupament de programes municipals i equipaments per posar-los al servei dels clubs i la ciutadania. Amb una inversió en equipaments esportius tradicionals i urbans que supera la xifra de 10 milions € que han fet créixer i posat al dia una xarxa d'equipaments esportius municipals; així com els nous programes de valor afegit com l'E4S, un programa d'ètica i valors amb el reconeixement europeu; el programa d'igualtat de gènere 'Empat' per les entitats; la tarifació social per activitats extraescolars; el Pla Estratègic de l'Espot; el segell de turisme esportiu; Ciutat catalana del Bàsquet, la CEE 2018 i els WRG 2019, així com les competicions internacional d'esport adaptat.

Aquesta és i serà la nostra aposta! Estem convençuts que l'esport és una eina de desenvolupament clau per la nostra ciutat i la seva ciutadania. Ens ajudeu a seguir fent ciutat?

ELOI ROVIRA és el president del PDeCAT Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.