#SócResponsable 2019


  • Comparteix:

bibiana.navarro

Bibiana Navarro


Publicat: el 7/feb/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

'Identificar i esterilitzar el teu animal de companyia és contribuir al seu benestar, al teu, a reduir l'abandonament i a facilitar la recuperació dels animals perduts'. Cada any més de 30.000 animals són abandonats a Catalunya i la causa principal de l'abandonament és la manca de control de la natalitat i d'identificació ja que la majoria d'ells no estan esterilitzats ni identificats.

El microxip és el DNI dels nostres animals de companyia i també la millor garantia per poder-lo recuperar en cas de pèrdua; la probabilitat de trobar-lo en cas de pèrdua és d'un 90%.

Encara hi ha molta gent que pensa que esterilitzar és perjudicial per als animals o creu que no aporta cap benefici i després patim el desenllaç de trobar-nos abandonats o sense poder 'col·locar' a ningú moltes cadellades no desitjades que acabaran en refugis, o centres d'acollida, o mal venuts a ves a saber qui per internet o en bosses o capses als contenidors... La prevenció és la millor eina per evitar la superpoblació!

Una altra conseqüència és que molts animals que arriben als centres d'acollida no són per abandonaments sinó per culpa de pèrdues que es produeixen per accident.

A nivell estatal, dels 140.000 animals que aproximadament es recullen cada any, més de 100.000 són gossos i la resta són gats. Dels gossos, un 70% no portava xip i només un 22% van poder ser retornats feliçment a les seves famílies. Dels gats, fins a un 97% no portava xip (la gent segueix creient erròniament que els gats no necessiten estar identificats) i, per tant, només un 3% van poder ser retornats a les seves famílies...una pena.

BIBIANA NAVARRO és membre de la PAS



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.